Leto po tragediji

Po tragični smrti delavca na Celjskem kazensko ovadeni njegovi sodelavci

S.R.
2. 7. 2019, 12.41
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 13.27
Deli članek:

Celjski policisti so konec prejšnjega meseca zaključili preiskavo nesreče pri delu, ki se je lani pripetila v celjskem podjetju in v kateri je življenje izgubil 51-letni moški.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot sporočajo iz PU Celje, so po zaključeni preiskavi na Okrožno državno tožilstvo v Celju zoper tri osebe podali kazensko ovadbo.

51-letni delavec se je junija lani smrtno ponesrečil med izdelavo »večje jamske vertikalne plinske peči.« Po navedbah policije se je nesreča pripetila pri »vstavljanju sredice oziroma retorte v notranjost peči.« Za pomoč pri dvigovanju je na to sredico takrat 37-letni delavec zvaril kovinsko prečno palico, na katero so pritrdili verige mostnega dvigala. Z dvigalom, ki ga je na vrhu peči upravljal zdaj že pokojni 51-letnik, so sredico nato vstavili v peč, a je pri spuščanju zvarjena kovinska palica popustila. Sredica je padla v notranjost peči in pri tem zadela 51-letnika, ki je na kraju umrl. 

Policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu kazensko ovadili tri osebe, stare 32, 38 in 46 let.