Incident pri sevenih sosedih

FOTO: Pijan lovec streljal merjasce, zgrešil, a zadel avtomobila in otroški sedež

S.R.
16. 6. 2019, 19.48
Posodobljeno: 16. 6. 2019, 21.41
Deli članek:

Nekoliko »utrujen« pripadnik zelene bratovščine je bil tokrat na delu v Spodnji Avstriji. Pijan je ciljal v smeri dveh divjih prašičev, a zadel avtomobila, parkirana pred lovskim domom.

LPD Niederösterreich
Oko ni bilo več najbolj ostro, posledice so vidne.

Pred lovskim domom v bližini kraja Altlengbach v Spodnji Avstriji je sedelo približno 150 gostov, ki jih je včerajšnji sončen dan spodil v naravo. Nenadoma so močno zastrigli z ušesi in vznemirjeno zacepetali, ko je zrak prerezal zvok puške, nato pa še razbitih stekel. Krivca so hitro našli v pijanem lovcu, ki se je naokoli opotekal s promilom alkohola v krvi, a nato kot duh izginil, poroča avstrijski Kronenzeitung. 

Kaj se je zgodilo? 

Izkazalo se je, da so za incident upravičeno obtožili okajenega jagra, ki je usodnega trenutka ždel v goščavju, iz katerega se je zaslišal strel. 52-letnik je malo pred 18. uro »lovil« na gozdnatem območju v bližini tega priljubljenega lovskega doma, ki se ponaša z restavracijo, ograjenim prostorom za prostoživeče živali, manjšim bazenom in otroškim igriščem. Na bližnjem koruznem polju pa se radi zadržujejo merjasci, dva sta se tudi tokrat, in ravno ta dva sta bila njegova tarča. Nesreča je hotela, da njegovo oko ni bilo več najbolj spočito. Projektili so merjasca zgrešili in se zarili v dva avtomobila. Steklo se je razletelo, škodo pa je utrpel tudi otroški sedež v enem od vozil. V incidentu na srečo ni bilo poškodovanih, čeprav so se le nekaj metrov stran igrali otroci, še poroča Kronenzeitung. 

Policisti so lovca pozneje našli na njegovem domu in mu pred nos pomolili alkotest. »Hudo ga je polomil. Celo prijatelji smo,« je za avstrijski časnik dejal lastnik lovskega doma Johannes Schulz. Lovec je ostal brez orožnega lista, če pa bo deležen tudi kakšnih dodatnih sankcij, zaenkrat ni znano.