Zloraba

Eduardu je oče nadel pasjo ovratnico in ga privezal z verigo, z mačeho pa sta ga izstradala do smrti

R.T.
5. 6. 2019, 10.40
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 10.40
Deli članek:

Eduardo Posso bi moral živeti mirno življenje na Floridi. Namesto tega je 12-letnik pristal v bolnišnici z znaki dolgotrajne zlorabe, zanemarjanja in stradanja. Deček je umrl 24. maja.

Manatee Sherif
Eduardo Posso

Kot poroča CNN, sta bila Eudardov oče Luis Posso (32) in mačeha Dayana Medina-Flores (25) aretirana. Obtožnica ju bremeni umora, zanemarjanja in zlorabe mladoletnika. Kot so sporočile lokalne oblasti, naj bi par v motelu v Bloomingtonu v Indiani že dlje časa stradal dečka.

Mati ni vedela, da je sin zapustil Florido

Eduardova mati Aurea Garcia je za CNN povedala, da ni vedela, da je njen sin zapustil Florido. Ko je policija potrkala na njena vrata, je mislila, da se želi Eduardo vrniti k njej zaradi nasilnega očeta. »Mislila sem, da je moj sin končno povedal nekomu, kaj se dogaja in da je poiskal pomoč,« je povedala.Vendar temu ni bilo tako. Policisti so jo obvestili, da je njen sin preminul. »Nisem bila pri sebi, ko so mi to rekli. Začela sem kričati. Soprog me je moral držati,« je dodala Garcia.

Eduardova mati in oče sta se ločila zaradi očetovega nasilnega odnosa do otrok, hkrati pa je Garcia povedala, da si ni mislila, da bi bil sposoben česa takega. Takoj po ločitvi leta 2016, je Luiss Posso odpeljal Eduarda in njegovo devetletno sestrico. Ker naj bi Garcia zamudila zaslišanje glede skrbništva, je varstvo pripadlo Eduardovemu očetu. Mati je dečka opisala kot milega otroka, ki se je velikokrat postavil za svojo devetletno sestro. Garcia je sina nazadnje videla leta 2017. Opazila je, da je otrok shujšal, vendar ji je Posso zatrjeval, da je vse v redu.

Delali za potujoči cirkus in Eduarda puščali v kopalnici opremljeni z video nadzorom

Rezultati obdukcije so pokazali, da je Eduardo umrl zaradi stradanja in zlorab. Na telesu je imel številne modrice, rane in vreznine. Policijska preiskava pa je odkrila, da je bil zadnje tedne svojega življenja zaprt v kopalnici motela. Privezan je bil z verigo, okoli vratu pa je imel električno pasjo ovratnico, ki bi ga stresla vsakič, ko bi si tega zaželel nasilni oče. 

Družinski člani so delali za potujoči cirkus in živeli v motelu. Florido so zapustili, ker so se socialne službe nenehno vpletale in zavzemale za spremembe življenj otrok.

Medina-Flores je preiskovalcem priznala, da je njen soprog udarjal Eduarda s pasom ali čevljem. Prav tako je potrdila, da ga je privezal z verigami ali vrvmi in mu velikokrat nadel električno ovratnico za pse. Medtem ko je par z ostalimi otroki delil reklamne letake za potujoči cirkus, so dečka zapirali v kopalnico in ga spremljali z video nadzorom. Luis Posso je priznal, da je bil do dečka včasih nasilen, vendar je zatrjeval, da ga ni prikrajšal za hrano.

Mačeha je preiskovalcem povedala, da je 23. maja Eduard zbolel in ni mogel sam jesti. Naslednje jutro sta ga z možem odpeljala v bolnišnico, deček pa je bil ob prihodu nezavesten. Kmalu zatem so ga zdravniki razglasili za mrtvega.

Trije ostali otroci, devetletnica, petletnik in dvoletnik, so bili predani službam za zaščito otrok.