Drevesni kirurg

FOTO: To je pogrešani Britanec, ki ga je vzela reka Koritnica. In to ena njegovih zadnjih objav

J.P.
5. 6. 2019, 09.01
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 20.22
Deli članek:

Izginil je pred skoraj tednom dni, ko mu je v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon.

Facebook
Jack Daykin

23 in 27 let stara britanska državljana sta se v četrtek nahajala na južni strani trdnjave Kluže, ko je mlajšemu v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti in strmega terena se ni uspel prebiti do desnega brega reke, kjer bi lahko bil izgubljeni telefon. Zato sta sedla v kombi in se po regionalni cesti odpeljala približno pol kilometra naprej v smeri Loga pod Mangartom in parkirala. Ura je bila približno četrt na šesto zvečer, ko se je 23-letnik ob levem bregu reke podal iskat telefon. Kmalu zatem se je za njim izgubila vsaka sled.

Truplo našli tujci

Iskalna akcija je trajala do včeraj, ko so v dopoldanskih urah kljub temu, da je v njej sodelovalo večje število policistov gorske policijske enote iz treh policijskih uprav, pripadnikov Specialne enote policije s potapljači in bovških gasilcev, plavajoče truplo v Koritnici našli trije tuji državljani. Plavalo je približno 300 metrov od trdnjave Kluže proti Bovcu. Iskalno akcijo so spremljali tudi starši in znanci pogrešanega. Starša sta že potrdila, da je najdeni njun sin.

23-letni Jack

The Northern Echo poroča, da bil pogrešan Jack Daykin iz Darlingtona v Veliki Britaniji, sicer drevesni kirurg. Kot je razvidno iz objav na družabnih omrežjih, je 23-letnik živel precej aktivno življenje.