Strahopetno

Oborožen policist med pokolom ni vstopil v šolo, Trump ga je označil za strahopetca

A.S.
5. 6. 2019, 08.19
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 08.28
Deli članek:

Oboroženega policista, ki je stal pred floridsko šolo med pokolom, v katerem je strelec ubil 17 ljudi, so priprli. Obtožnica ga bremeni zanemarjanja otrok in krive prisege. Tudi ameriški predsednik Donald Trump je njegovo dejanje označil za strahopetno.

Reuters
Scot Peterson

Scott Peterson, varnostni policist v srednji šoli Marjory Stoneman Douglas v floridskem Parklandu, ni vstopil v šolski objekt medtem ko se je Nicolas Cruz odpravil na morilski pokol. Peterson je bil sicer na dolžnosti in oborožen.

Spomnimo:

Februarja 2018 je v srednji šoli na jugovzhodu Floride umrlo 17 ljudi. S polavtomatsko puško je namreč smrt po šoli sejal 19-letnik, ki se je po smrtonosnem pohodu predal policiji v bližini Coral Springsa, je potrdil šerif okrožja Browarda, Scott Israel. Gre za nekdanjega učenca šole, ki so ga zaradi težav, ki jih je povzročal, izključili. Nicolas Cruz je se je podal na strelski pohod tik pred zaključkom pouka v sredo. Osumljeni je umore priznal.

Reuters
Nicolas Cruz

Kmalu zatem so se pojavili posnetki zunanjih nadzornih video kamer, na katerih je bilo videti Petersona, ki ni počel prav ničesar, da bi ustavil pokol. Policist se je zagovarjal, da ni vedel od kod prihajajo streli. Po opravljeni preiskavi pa so v torek Petersona aretirali, obtožnica ga bremeni zanemarjanja otrok, malomarnosti in krive prisege.

Reuters
Posnetki zunanjih nadzornih video kamer so pokazali, da Peterson ni počel prav ničesar, da bi ustavil pokol.

Oglasil se je tudi ameriški predsednik Donald Trump in Petersonovo dejanje označil za strahopetno. »Jaz bi stekel notri, četudi ne bi imel orožja,« je dodal Trump.

Svojo jezo je izrazil tudi šerif: »Prestresen sem. Slabo mi je. Nikoli ni vstopil«. Scott Israel je mnenja, da bi moral Peterson vsaj poskusiti in ubiti napadalca.

Peterson je v intervjuju za NBC povedal, da to, kar je storil ni prav in dodal: »To so bili moji otroci, nikoli ne bi sedel in gledal kako jih nekdo mori«.