Tragedija

35-letni nogometaš umrl v gorečem avtomobilu

G.G.
1. 6. 2019, 13.32
Posodobljeno: 1. 6. 2019, 19.04
Deli članek:

V hudi prometni nesreči je umrl španski krilni napadalec Jose Antonio Reyes.

Profimedia
Jose Antonio Reyes je leta 2014 s Sevillo osvojil Ligo Evropa.

"Najslabša možna novica," so na Twitterju zapisali pri njegovem nekdanjemu klubu Sevilli. Nesreča se je pripetila nekaj pred 12. uro, na avtocesti med Sevillo in Utrero. Avto, v katerem je sedel Reyes, je pri veliki hitrosti, menda je vozil okoli 200 kilometrov na uri, zdrsnil s ceste in nato še zagorel, poroča spletni stran časnika El Pais. V času nesreče sta v avtu bili še dve osebi. Ena je umrla, druga je hudo poškodovana.

Reyes je v letošnji sezoni igral za španskega drugoligaša Extremaduro. Svojo kariero je začel pri Sevilli, kjer je z izjemni predstavami opozoril nase. Leta 2004 je prestopil v Arsenal, ki ga je takrat vodil Arsene Wenger. Reyes je na trenutke navduševal v izjemni Wengerjevi ekipi in leta 2006 zaigral tudi v finale Lige prvakov proti Barceloni. Naslednjo sezono je sijajni levičar igral kot posojeni igralec pri Realu iz Madrida, čez leto dni pa ga je ujel Atletico iz Madrida. Tam je odigral štiri sezone. V 103 tekmah je dosegel osem zadetkov in dvakrat osvojil Evropsko ligo.

Sledila je vrnitev v matični klub, ki je bila kronana s tremi naslovi v Evropski ligi. Reyes je zbral tudi 21 nastopov za špansko reprezentanco, za katero je zaigral na svetovnem prvenstvu leta 2006.