Prisilna ustavitev

Začela s 10 km/h, nato pohodila plin in gorenjske policiste odpeljala na vrtiljak

S.R.
31. 5. 2019, 08.09
Posodobljeno: 31. 5. 2019, 14.02
Deli članek:

Gorenjski policisti so imeli včeraj veliko dela z objestno in zelo predrzno voznico, ki so jo ustavili šele s "stingerjem".

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policisti so včeraj popoldne najprej prejeli prijavo, da se po avtocesti v smeri Gorenjske vozi avtomobil s komaj 10 kilometri na uro. Začel se je lov, gorenjski policisti pa so voznico, ki ji je bilo za njihove znake malo mar, ustavljali na daljši razdalji.

Kot sporočajo iz PU Kranj, je voznica med priključkom Kranj – zahod (Naklo) in Tržičem "s kombinacijo pospeševanja in zaviranja vozila s hitrostjo med 40 in 120 kilometrov na uro, med vijuganjem pa je za vožnjo uporabljala tudi odstavni pas avtoceste." Avtocesto je zapustila v Podtaboru, v Tržiču pa so bili policisti prisiljeni v uporabo sredstev za prisilno ustavljanje, natančneje "stinger". Voznica ga je prevozila in s praznimi pnevmatikami ustavila nekaj sto metrov pozneje. 

V dogodku ni bil nihče poškodovan, še sporočajo iz PU Kranj, materialna škoda pa je nastala samo na avtomobilu voznice, ki je hkrati odklonila preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih substanc. Po postopku jo je prevzela zdravniška služba, policisti pa bodo s prekrški seznanili pristojno okrajno sodišče.