Iskalna akcija

Na Bovškem izginil 23-letni Britanec

S.R.
31. 5. 2019, 06.59
Posodobljeno: 31. 5. 2019, 07.19
Deli članek:

Na Bovškem poteka iskalna akcija za 23-letnim britanskim državljanom,

PU Novo mesto
Fotografija je simbolična.

Bovški policisti so iskalno akcijo začeli včeraj malo po 19. uri, ko so prejeli prijavo o pogrešani osebi na območju trdnjave Kluže na Bovškem.

Glede na prve informacije sta se na južni strani omenjene trdnjave v popoldanskih urah nahajala 23 in 27 let stara Britanca, pri čemer je 23-letniku v globel oziroma sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon, sporočajo iz PU Nova Gorica. Tamkajšnji teren je zelo prepaden, zato se jima ni uspelo spustiti do mobilnika. S kombijem sta se odpravila približno pol kilometra v smeri Loga po Mangartom, tam parkirala, mlajši med njima pa se je odpravil nazaj ob levem bregu reke. Bilo je malo pred 18. uro, teren na tem mestu pa je zelo strm in nevaren, zlasti v teh dneh, ko je zaradi obilice padavin povišan vodostaj deroče Koritnice. Za njim se je izgubila vsaka sled, neuspešni pri iskanju pa so bili tudi policisti in gorski reševalci, ki so se nemudoma odpravili na teren.

Iskalna akcija za pogrešanim mladeničem se nadaljuje tudi danes. Policija vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, prosi, naj o tem obvestijo policiste Policijske postaje Bovec (Dvor 44 a,5230 Bovec, telefon; (05) 389 68 50) ali najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma ali anonimni telefon policije 080-1200.