Pokol

Znana identiteta napadalca, ki je streljal na ameriški srednji šoli

A.S.
8. 5. 2019, 09.46
Posodobljeno: 8. 5. 2019, 10.23
Deli članek:

Med sedmimi ranjenimi sta najmanj dva dijaka v kritičnem stanju, trije dijaki pa so zvečer po lokalnem času že lahko zapustili bolnišnico. Ena žrtev je preminula. 18-letnega napadalca so identificirali kot Devona Ericksona. Drugi napadalec, je kot poročajo denverski mediji dijakinja, ki je trenutno v procesu spremembe spola v moškega.

Facebook (osebni profil)
Devon Erickson.

Napad se je zgodil v torek okoli 14. ure po lokalnem času, policija je bila na kraju dogodka v le nekaj minutah in je preprečila najhujše, je v izjavi pojasnil šerif Tony Spurlock. Napadalca v strelskem soočenju s policisti nista bila ranjena. Policijske enote so zasegle tri kose ročnega strelnega orožja in puško, ki v napadu ni bila uporabljena. 

Obiskovala šolo, ki sta jo napadla

Strelca, eden od njiju je mladoleten, sta obiskovala šolo, ki sta jo napadla. Pred torkovim incidentom pa nista bila znana policiji, je dodal. Policijska enota iz Douglas Countyja je starejšega napadalca identificirala kot Devona Ericksona. Gre za 18-letnika, ki ga skupnost opisuje kot dobrega dečka iz dobre družine, zaradi česar so vsi še toliko bolj pretreseni. Erickson je bil pred streljanjem nadebuden kitarist, gledališki igralec, na družabnih omrežjih pa je izražal prezir do kristjanov, predsednika Donalda Trumpa in preteklega predsednika ZDA Baracka Obamo. 

Kot poročajo denverski mediji je drugi napadalec pravzaprav ženska, ki je v procesu tranzicije spremembe spola.

Herojsko dejanje

Pred prihodom policijskih enot se je dijak Brendan Bialy herojsko soočil z napadalcema. Enega izmed strelcev je prijel za strelsko orožje, vendar mu sam ni bil kos.

Preiskavo streljanja je sedaj prevzela ameriška zvezna policija FBI.