Odvrgla ga je med iztrebke

Trupelce novorojenčka našli v poljskem stranišču, mati Jelena spremenila svojo zgodbo

R.T.
8. 5. 2019, 09.41
Posodobljeno: 8. 5. 2019, 09.50
Deli članek:

Srbski policisti so včeraj v telovnik ovito trupelce novorojenčka našli na poljskem stranišču. Sumijo na detomor.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

29-letna Jelena V. iz srbske vasice Belotič je osumljena, da je v noči na torek rodila in nato umorila svojega otroka. Kot smo poročali včeraj, se je Jelena zjutraj zaradi hudih krvavitev zglasila v bolnišnici v Valjevu, kjer so zdravniki ugotovili, da so poškodbe posledica poroda. Ker jim ni želela razkriti, kje je otrok, so poklicali policiste, ti pa so se odpravili do njenega doma, kjer so na poljskem stranišču našli velike količine krvi in posteljico. 29-letno mati dveh otrok je sicer v bolnišnico pripeljal soprog Milan

Srbski mediji danes poročajo o novih grozljivih podrobnostih primera. Tako naj bi Jelena novorojenega sinčka zadavila, ga ovila v telovnik in odvrgla v fekalije. Medtem ko policija nadaljuje s preiskavo, je tožilstvo zoper Jeleno odredilo 48-urno sodno pridržanje. Osumljena je detomora, saj je obdukcija pokazala, da se je deček rodil živ, da je po rojstvu zadihal in da je umrl nasilne smrti. Zadavljen naj bi bil z rokama. Motiv za umor še ni znan.

Dobro obveščen vir je za Kurir.rs sicer pojasnil, da je Jelena, potem ko je dopoldne porod zanikala, pozneje spremenila svojo zgodbo in dejala, da je šlo za spontani splav. Kurir poroča še, da sosedje sploh niso vedeli, da je bila Jelena noseča. Dogodek jih je na splošno zelo pretresel, saj pravijo, da je šlo za običajno družino.