Ribnica na Pohorju

72-letni pešec je hodil po sredini ceste, ko ga je zbil avtomobil

G.G.
27. 4. 2019, 07.40
Posodobljeno: 27. 4. 2019, 08.26
Deli članek:

Noč iz petka na soboto je najbolj nevarna na slovenskih lokalnih cestah.

PGD Radlje
Kraj nesreče v Ribnici na Pohorju.

Tudi to noč se je zgodila nedopustna prometna nesreča. Pet minut pred polnočjo je v Hudem kotu v bližini Ribnice na Pohorju neznani voznik osebnega avtomobila povozil 72-letnega pešca. S Policijske uprave Celje so sporočili, da je voznik odpeljal s kraja nesreče ne da bi pešcu nudil pomoč. Posredovali so radeljski gasilci, poškodovanemu pomagali do prihoda reševalcev, a žal to ni bilo dovolj. Oseba je na kraju nesreče umrla, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Vse kaže, da je pešec hodil po sredini vozišča. Voznik pa je vanj trčil v nepreglednem ovinku, približno kilometer pred Ribnico na Pohorju. 

Policija sporoča, da je avto za zdaj še neznanega voznika najverjetneje poškodovan spredaj desno oziroma po desnem bočnem delu. Poškodovano je mogoče tudi desno stransko ogledalo.

Policisti voznika, ki je povzročil prometno nesrečo pozivajo, naj se oglasi na najbližji policijski postaji ali pokliče na telefonsko številko 113.  Vse, ki o prometni nesreči karkoli vedeli, pa prosijo, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko Policijske postaje Radlje ob Dravi 02 88 70 600 ali na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko Policije 080 12 00.