Groza na Tenerifih

VIDEO: Pošastni oče jim je rekel, da jih v jami čakajo velikonočna darila

S.R.
26. 4. 2019, 11.14
Posodobljeno: 26. 4. 2019, 12.10
Deli članek:

Deček, ki je včeraj na Tenerifih policistom pojasnil, kje jih je napadel oče, še vedno ne ve, da sta njegova mama in bratec mrtva.

YouTube
Aretacija dvojnega morilca Thomasa Handricka.

Zgodba malega Jonasa je zmes groze, žalosti in tudi junaštva. Po tem, ko ga je v torek skupaj z mamo Silvio in 10-letnim bratcem Jakobom v jami v gorovju brutalno napadel 43-letni oče Thomas Handrick, je pobegnil ter ure in ure taval po gozdu, dokler ga ni objokanega in umazanega našla Rosi iz kraja La Quinta. Policisti so na terenu, prepredenem z jamami, pozneje izvedli obsežno iskalno akcijo in v eni od njih šele včeraj našli trupli njegove mame in bratca. Handricka so malo pozneje aretirali v stanovanju v bližnjem kraju Adeje. Jonas še vedno ne ve, da mame in bratca ni več na tem svetu. 

Za španski časnik El Pais je spregovorila Rosina soseda, 59-letna Nizozemka Annelies B., ki je edina govorila jezik, ki ga je deček razumel. Jonas se je po lastnih besedah ogibal poti in cest, da bi se tako skril pred očetom, pred katerim je pobegnil, zato ga v goščavi toliko časa nihče ni videl. Annelies je deček tudi pojasnil, kaj se je zgodilo v jami in zakaj je zbežal. Dejala je še, da je deček star sedem let, ne pa šest ali pet, kot so mediji poročali včeraj, a te informacije oblastem še ni uspelo potrditi. 

Izlet, a v resnici krvava nočna mora 

Jonas je Annelies opisal, da jih je oče odpeljal na družinski izlet. Najel je avtomobil, pripravil sendviče in jih odpeljal na piknik. Tako jim je vsaj govoril. V jami naj bi jih čakala velikonočna darila, a se je tam vzdušje povsem spremenilo, nenadoma je postal agresiven in jih napadel. Najprej se je surovo znesel nad mamo. »Uradno še ne ve, da je umrla, a je videl, da je bila hudo poškodovana,« je pojasnila Annelies, ki jo je mali in inteligenten Jonas povsem presunil. Dejala je, da jo je njegova mirnost povsem potolkla. »Dejal mi je ,da je 'bolje živeti, kot prejeti velikonočna darila,' to se me je dotaknilo,« je povedala Annelies, ki je Jonasa do včeraj popoldne, ko so ga odpeljale pristojne službe, gostila v svoji hiši.

Cele dneve posedal na terasi

Handrickov sosed v kraju Adeje je za časnik Diario de Avisos dejal, da se je ta domov vrnil nekaj ur po tako imenovanem »izletu,« v roke pograbil knjigo in pivo ter sedel na teraso. Tudi sicer naj bi cele dneve posedal na terasi in prebiral časopise. »Verjetno ni bil zaposlen,« je dejal, medtem ko ga je drugi sosed dopolnil, da gre za »tihega človeka, izobraženega.« Handrick še vedno zanika, da bi bil kakor koli vpleten v smrt svojega otroka in njegove matere. Kot so ga aretirali, je bil opraskan po obrazu.