Trčil v otroka

Spregledal otroka, ki je končal pod vozilom

T.L.
2. 4. 2019, 08.54
Posodobljeno: 2. 4. 2019, 08.57
Deli članek:

Po podatkih policije je otrok utrpel lahke telesne poškodbe, postopek proti vozniku pa še poteka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz kranjske policijske uprave so sporočili, da so v zadnjem mesecu policisti obravnavali več prometnih nesreč zaradi nepravilnih premikov z vozili in vzvratne vožnje na krajši razdalji. Tudi včeraj je bilo tako. Kot so sporočili, je pozno popoldan voznik v Kranju spregledal otroka in trčil vanj. Otrok je padel pod vozilo. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe, postopek proti vozniku pa še poteka.

Do tovrstnih nesreč običajno prihaja na parkiriščih pri premikih z vozili in vključevanju v promet z dvorišč. Kadar gre za trčenja v druga vozila, je posledica največkrat samo manjša materialna škoda, pri trčenjih v pešce ali kolesarje pa telesne poškodbe, opozarja policija. 

Pred vsako spremembo smeri vožnje ali premikom vozila, se mora voznik prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje. Vzvratna vožnja je prepovedana, kadar bi voznik s tako vožnjo lahko ogrozil drugega udeleženca cestnega prometa ali premoženje, zlasti pa na nepreglednem ali zoženem delu ceste, na delu ceste, kjer je prepovedana ustavitev, na prehodu ceste čez železniško progo, v predoru, galeriji ali na mostu, ob zmanjšani vidljivosti ali pri prehajanju z neprednostne na prednostno cesto.