Spor, nato fizični obračun

Družinska tragedija pri Ptuju: po ženi včeraj umrl še mož. Sumijo, da je šlo za umor in uboj

J.P.
1. 4. 2019, 14.58
Posodobljeno: 1. 4. 2019, 15.52
Deli članek:

Kriminalisti so izključili prisotnost tretje osebe na kraju kaznivega dejanja.

Črtomir Goznik
V družinski tragediji v Spuhlji sta umrli dve osebi.

V četrtek malo pred 9. uro so v UKC Maribor prejeli prijavo, da je v naselju Spuhlja pri Ptuju nujno potrebna pomoč policistov in reševalcev. Kot so danes pojasnili na mariborski policijski upravi, so bili prvotno obveščeni, da sta bili pri Vrtnariji Palma umorjeni dve osebi. Pozneje se je izkazalo, da je nasilne smrti umrla 56-letna ženska.

Po informacijah Štajerskega tednika naj bi soproga že pred časom vložila zahtevek za razvezo. Radio Ptuj pa je poročal, da naj bi med zakoncema že več let prihajalo do nesoglasij, pri čemer naj bi pokojna žena pred časom vložila tudi zahtevek za "začasno odredbo prodaje skupnega premoženja, saj naj bi njen soprog v zadnjem času prodal kar nekaj zemlje." V teh dneh naj bi bil tudi uradno obveščen o ločitvi.

Prisotni so njenega 58-letnega moža uspešno oživljali. Hospitalizirali so ga v UKC Maribor.

Oba utrpela več vbodnih ran

Vse je kazalo na umor in poskus samomora. Danes so s Policijske uprave Maribor sporočili, da sta se v jutranjih urah tistega dne sprla zakonca. Spor se je izrodil v fizični obračun, v katerem sta oba utrpela več vbodnih ran – ona jima je podlegla na kraju dejanja, on pa včeraj v dopoldanskem času. 

Preiskovalci ocenjujejo, da je ženska napadla moškega, on pa jo je napadel nazaj. Oba sta zdaj mrtva, na kraju kaznivega dejanja pa sta bila po trenutnih ugotovitvah kriminalistov sama, zato bodo po besedah vodje mariborskih kriminalistov Andreja Kolbla ključni pri ugotavljanju dejanskega dogajanja tistega dne materialni dokazi. Rezultate obdukcije moškega še čakajo. 

Na podlagi do sedaj zbranih obvestil so kriminalisti izključili prisotnost tretje osebe na kraju kaznivega dejanja.

Umor in uboj

Kriminalistična preiskava še ni zaključena, v tem trenutku pa obstaja sum storitve kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja uboja, saj sta oba pokojna utrpela smrtne telesne poškodbe. Po vseh opravljenih preiskavah in po dokončno zbranih obvestilih bodo kriminalisti zadevo, skupaj s pristojnim tožilcem, dokončno pravno kvalificirali in jo zaključili s poročilom Okrožnemu državnemu tožilstvu na Ptuju, so še sporočili.