Maribor

Prijeli Mariborčana, ki je v bankomat vrgel ročno bombo

B.K.
15. 3. 2019, 14.08
Posodobljeno: 15. 3. 2019, 14.17
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so v torek odvzeli prostost moškemu, osumljenemu napada na bankomat v Mariboru.

STA
Fotografija je simbolična.

23. septembra lani je odjeknila eksplozija v trgovskem centru v Mariboru. Ko so na kraj prihiteli policisti, je bil poškodovan bankomat in del stavbe. Stroilcev na kraju ni več bilo.

Preiskava, katere izsledke so predstavili na današnji novinarski konferenci, je pokazala, da so se do trgovskega centra v Mariboru pripeljali neznani storilci, pristopili do bankomata in na njem s primernim orodjem zlomili ekran. Skozi nastalo odprtino so nato v notranjost bankomata odvrgli ročno bombo vrste M52 P3.

V eksploziji je bil poškodovan tako bankomat kot del objekta, bomba pa ni dovolj poškodovala vrata trezorja bankomata. Storilci so zato ostali praznih rok in s kraja zločina pobegnili.

PU Maribor
Andrej Kolbl iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Z dejanjem so oškodovali lastnika bankomata za okoli 9.000 evrov, na trgovskem centru pa je nastala materialna škoda v višini približno 5.000 evrov.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so kriminalisti prišli do 35-letnega Mariborčana, ki je po mnenju policije nesporno eden izmed storilcev. Kdo so bili ostali sostorilci kriminalisti še preiskujejo.

Isti osumljenec je sicer utemeljeno osumljen tudi storitve kaznivega dejanja velike tatvine. Konec oktobra je namreč pri podjetju v Limbušu prerezal žičnato ograjo ter vlomil v objekt. Iz skladišča podjetja je odtujil različno orodje in s tem podjetje oškodoval za okoli 5.000 evrov.

Kriminalisti so osumljenemu moškemu v torek odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj so ga privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.