Groza pri Valencii

Maria oba malčka pretepla do smrti?

S.R.
15. 3. 2019, 12.32
Posodobljeno: 15. 3. 2019, 12.33
Deli članek:

Včerajšnja tragedija v španskem kraju Godella severno od Valencie še vedno odmeva, zadnje informacije pa kažejo, da je malčka umorila njuna mati Maria.

Twitter
Otroka so včeraj iskali do večera.

Ljudje so nad dejanji staršev triletnega Amiela in pet mesecev stare Rachel, ki od srede nista več med živimi, povsem pretreseni. Obsežna iskalna akcija za malčkoma se je končala, ko je mati - gre za 28-letno domačinko Mario G. - včeraj vendarle spregovorila in policistom razkrila, kje ju je pokopala. Obdukcija bo opravljena danes, a so bili na njunih telescih vidne sledi udarcev, zato policija zaenkrat domneva, da je otroka nekdo pretepel do smrti, poroča španski El Pais. 

Amiel in Rachel sta bila pokopana v ločenih »provizoričnih grobovih,« in sicer 150 oziroma 50 metrov od zapuščene barake, v katero se je naselila družina. Policisti kot glavno osumljenko za umor otrok obravnavajo mamo Mario, a je v pridržanju še vedno tudi njen soprog in oče otrok Gabriel C., sicer belgijski državljan. Preiskovalci zdaj poskušajo ugotoviti, do kakšne mere je bil v grozodejstvo vpleten sam. Po navedbah časnika ga zaenkrat sumijo najmanj sodelovanja pri prikrivanju dokazov. Bržkone je soprogi pomagal pri pokopu otrok. 

Iz bogate družine 

28-letna Maria je bila nezaposlena, a je prihajala iz bogate družine, ki živi v bližnjem Rocafortu, a naj bi jo že od rane mladosti privlačil nekoliko bolj »alternativen« način življenja. Leta 2012 je bila za nekaj časa dejavna v enem od študentskih gibanj, nato pa je bila nekaj časa zaposlena kot čistilka. Njen partner Gabriel je na drugi strani delal v kuhinjah več lokalnih restavracij, dokler ga niso v zadnji zaradi nenehnega zamujanja pred približno mesecem dni odpustili. Po navedbah njunih znancev naj bi oba imela precejšnje težave z drogo, te pa so spremljale tudi psihološke težave. Maria naj bi se leta 2017 zdravila tudi na psihiatriji. Da v njeni glavi vlada blaznost, je bilo policistom jasno že včeraj med zaslišanjem, ko naj bi postregla z vse vrste nesmisli in nedoslednostmi. Med drugim je omenjala tudi Nezemljane. Nekoliko več prisebnosti je med zaslišanjem pokazal Gabriel, ki je pojasnil, da je v sredo zvečer Maria otroka poskušala utopiti že med njunim srditim prepirom. Partnerja sta sicer nekaj časa prebivala tudi v Belgiji, rada pa sta odpotovala tudi na jug Francije, kjer sta poprijela za razna sezonska dela. V Marijin domač okoliš sta se vrnila pred tremi leti in se naselila v zapuščeno in povsem propadlo barako.