14 mrtvih

FOTO: Avtobus prebil ograjo na avtocesti in se prevrnil! Priče: "Slišali smo jok, bilo je grozno"

G.G.
14. 2. 2019, 08.38
Posodobljeno: 14. 2. 2019, 09.19
Deli članek:

V nesreči avtobusa v Severni Makedoniji (še vedno gre za isto Makedonijo) je umrlo 14 ljudi, poškodovanih je več kot 30.

STA
Avtobus je prebil ograjo, zapeljal na drugo stran, se prevrnil in zletel s cestišča.

Avtobus je bil včeraj pozno popoldne na poti iz Skopja v Gostivar, ko je na avtocesti v bližini vasi Laskarci prebil zaščitno ograjo in zapeljal na nasprotno stran avtoceste, kjer se je prevrnil.

Na avtobusu družbe Durmo turs je bilo okoli 50 potnikov, večinoma iz Gostivarja. V prevračanju avtobusa jih je umrlo 14, več kot 30 je poškodovanih, pet jih je v kritičnem stanju. V nesreči je umrl tudi sin makedonskega poslanca Blagojca Trpevskega – 25-letni Jovica Trpevski, poročajo makedonski mediji.

STA
Iz pločevine reševali potnike.

Makedonski minister za zdravje Venko Filipče je sporočil, da je voznik preživel, policisti pa so ga že zaslišali. Med potniki je bilo precej mladih starih od 25 do 30 let.

STA
V nesreči je umrlo 15 potnikov.

Makedonski mediji navajajo mnenja prič, ki pravijo, da je počila pnevmatika, zaradi česar je voznik izgubil nadzor nad avtobusom.
Na kraju nesreče so reševalcem pomagali vaščani, tja pa so pohiteli tudi nekateri sorodniki potnikov. »Sam sem ga izvlekel iz avtobusa,« je dejal oče nesrečnega sina, ki je bil na avtobusu, a je preživel in na pomoč poklical starše. Ko je oče prijel klic, je sedel v avto, pritisnil na plin in se odpeljal na kraj nesreče. Nek drug moški, ki je priskočil na pomoč, je za lokalne medije povedal, da so med razbitinami »slišali jok« in da je » bilo grozno«.

STA
Vzrok nesreče počena pnevmatika?