Kot so na novinarski konferenci pojasnili pri LMŠ, so razlogi za njegov odstop povezani z njegovo tatvino sendviča v trgovini, o kateri je spregovoril na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo. V stranki so pojasnili, da so njegovo odstopno izjavo prejeli že v sredo in se z njo seznanili. Prav tako je Krajčič že v sredo svojo odstopno izjavo poslal predsedniku DZ Dejanu Židanu.

Kot je na torkovi seji odbora DZ za kmetijstvo povedal Krajčič, se je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. "Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je, kot je razvidno iz magnetograma seje, napovedal. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. "Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit. "In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil. Kot je razbrati iz videoposnetka seje, so poslanci in drugi udeleženci seje Krajčičevo pripoved pospremili s smehom. 

Vodja poslanske skupine Brane Golubović je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da je Krajčič strokovnjak, dober človek in še kaj več, da je dobro vodil odbor za zadeve Evropske unije, a da je bilo njegovo dejanje nedopustno. Tako je moral v skladu z vrednotami LMŠ sprejeti odgovornost in odstopiti, kar je tudi storil. Odločitev je po Golubovićevih besedah sprejel sam.

Nasledil naj bi ga Nik Prebil

Krajčič je bil na lanskih parlamentarnih volitvah prvič izvoljen v DZ, in sicer v Mozirju v celjski enoti. Pred tem je bil strokovno-raziskovalni sodelavec na Gozdarskem inštitutu Slovenije. Leta 1965 v Murski Soboti rojeni doktor gozdarskih znanosti je v preteklosti deloval kot direktor v zasebnem sektorju in v javnem zavodu. V DZ pa je vodil delo odbora za zadeve Evropske unije, član pa je bil v odborih za infrastrukturo, okolje in prostor ter za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Glede na izide volitev, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, naj bi Krajčiča v parlamentu nasledil Nik Prebil, a v stranki tega še niso potrdili.