Skoraj utonil

Sebastijan išče človeka, ki mu je rešil življenje. Ga morda poznate?

Polona Krušec
14. 2. 2019, 06.55
Deli članek:

Spoznajte Sebastijana Goloba iz Poljčan, ki mu je skok v morje skoraj spremenil življenje. A usodo je »prestregel« dobri deček, ki bi ga zdaj srčno rad našel. Skupaj mu pri tem lahko pomagamo.

Facebook
Štajerec, ki danes šteje 45 let, se je pri svojih osmih letih skoraj utopil.

Danes 45-letni Štajerec priča o dogodku, ki se mu je pripetil, ko je bil star osem let. Bil je prijeten poletni dan, ki ga je želel na Debelem rtiču v okviru morskega letovanja karseda izkoristiti, a ko je skočil v vodo, je šlo nekaj hudo narobe.

»Pred 37 leti, takrat sem imel osem let, govorimo o juliju leta 1982, sem letoval na Debelem rtiču. Po skoku s skakalnice v morje sem se začel utapljati. Takrat je skočil v morje ta fant in mi rešil življenje. Prosil bi, da mi ga pomagate poiskati, saj bi srčno rad spoznal človeka, ki mi je podaril še eno priložnost – življenje,« pravi Golob.

Bil je osnovnošolec

O njem žal naš sogovornik ne ve prav veliko, ne nazadnje je od takrat minilo že veliko časa, pa tudi sicer, saj je bil ob nesreči v šoku in je le s težavo spremljal, kaj se dogaja okrog njega. »Edino, kar vem, je, da je bil moj rešitelj malo starejši od mene, rekel bi, da je imel od 13 do 15 let. Verjetno je bil tudi on udeleženec letovanja na Debelem rtiču. Mogoče je imel nekoliko primorski naglas,« pove o njem.

osebni arhiv
Tako je Sebastijan izgledal v času osnovne šole.

Nesreča se je zgodila, ker Sebastijan še ni bil prav dober plavalec. Spomni se, da so ga starejši dečki izzivali in ga nagovarjali, naj z lesenega pomola skoči v vodo. In to je seveda storil. »Malo me je presenetila globina, pa tudi spreten plavalec še nisem bil, in sem se začel utapljati. Začela se je 'bitka' z vodo in hlastanje za zrakom. Skratka, ta starejši osnovnošolec, danes je to možakar, ki ima gotovo že 50 let, mi je rešil življenje. Prepričan sem, da če me ne bi potegnil na kopno, da bi bila zgodba precej črna,« pravi naš sogovornik.

Išče ga povsod

Tako zelo si ga Golob želi spoznati, da bi se mu zahvalil, ker mu je rešil življenje. »Rad bi ga našel tudi zato, ker morda danes pomoč potrebuje on,« izpostavi. Zapis o tem, da išče svojega rešitelja, je Štajerec sicer objavil tudi na facebooku, a žal tam še ni naletel na človeka, ki ga išče, ali vsaj na sled, ki bi ga pripeljala do njega.