kriminalistična preiskava

Zaposleni so "hrabro prenesli tragedijo" v jeseniški bolnišnici

G.G.
30. 1. 2019, 12.30
Posodobljeno: 30. 1. 2019, 12.57
Deli članek:

Kriminalisti še preučujejo požar, ki je včeraj izbruhnil v tretjem nadstropju jeseniške bolnišnice.

STA
Policisti in gasilci pred bolnišnico na Jesenicah.

Med včerajšnjim požarom v sobi oddelka za nego v jeseniški bolnišnic sta umrla dva starejša pacienta, eden pa je hudo opečen in je v kritičnem stanju. Predstavnik gorenjskih kriminalistov Primož Donoša je pojasnil, da so se jim danes pri ogledu sobe, kjer je izbruhnil požar, pridružili strokovnjaki forenzičnega laboratorija. Donoša je pozval tiste, ki so bili takrat na oddelku in bi vedeli kaj povedat o dogodku, naj se oglasijo na policiji ali pokličejo interventno številko 113. Ogenj je uničil sobo, iz nje pa se ni razširil. V kakšnih okoliščinah je zagorelo se še ugotavlja, okoliščine pa so predmet kriminalistične preiskave.

Direktor bolnišnice Janez Poklukar je povedal, da so eno porodnico premestili v kranjsko bolnišnico in ponovil, da je oddelek za zdravstveno nego do zaključka kriminalistične preiskave in sanacije zaprt. Izpostavil je, da so zaposleni »hrabro prenesli tragedijo«. Vsem, ki so bili neposredno vpleteni, so priskrbeli pomoč psihologov.

Lepe besede o zaposlenih v bolnišnici je povedal tudi poveljnik jeseniških gasilcev Robert Kejžar. Pohvalil jih je, da so hitro evakuirali ogrožene osebe, pri tem pa so skrbno zapirali vrata in s tem onemogočili širjenje požara.