Preiskava poteka

Po požaru zaprtih nekaj oddelkov jeseniške bolnišnice

G.G./STA
30. 1. 2019, 10.22
Posodobljeno: 30. 1. 2019, 10.28
Deli članek:

Kakšno je stanje v jeseniški bolnišnici dan po požaru? Direktor bolnišnice Janez Poklukar pravi, da se je delo počasi normalizira.

STA
Zagorelo je v tretjem nadstropju jeseniške bolnišnice.

Včeraj je požar izbruhnil v eni od sob na negovalnem oddelku. Iz tretjega in četrtega nadstropja so evakuirali okoli 50 pacientov in obiskovalcev. Dva starejša moška, ki sta bila takrat na tem oddelku, sta žal umrla. Še eno hudo opečeno osebo so s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Moški je še vedno v kritičnem stanju. Kriminalistična preiskava poteka.

Poklukar je danes povedal, da je oddelek za zdravstveno nego še zaprt, bolnike pa so premestili na internistični in kirurški oddelek. Zaradi čiščenja ostajata zaprta tudi porodniški oddelek in porodni blok. Urgentne porode izvajajo v ustrezno urejenem drugem prostoru, porodnice pa vseeno prosijo, da se, v kolikor je le mogoče, na porod odpravijo v kranjsko porodnišnico.

Izvajajo urgentne operacije

Zaradi pregleda in zagotavljanja varnosti prezračevalnega sistema je okrnjen tudi današnji operacijski program. Tako so odpovedali programske operacije, vseeno pa izvajajo urgentne operacije in operacije, ki jih akutno poškodovani in oboleli na Gorenjskem potrebujejo.

Normalno pa delujejo urgentni center in klinični oddelki z izjemo porodniškega. Poleg tega normalno delujejo tudi specialistične ambulante. Kar pa se tiče obiskov, velja omejitev zaradi pojava gripe in povečanega števila drugih virusnih obolenj, je še pojasnil Poklukar.