Kamnik

Z nožem oborožen ropar med begom izgubil ukraden denar

B.K.
18. 1. 2019, 13.44
Posodobljeno: 18. 1. 2019, 13.50
Deli članek:

V torek so kamniški policisti odvzeli prostost 32-letnemu moškemu, osumljenemu treh oboroženih ropov, v prodajalnah na območju Kamnika.

PP Kamnik
Nož, s katerim je osumljeni grozil prodajalkam.

Nepridiprav je z ropanjem začel popoldan 19. decembra, ko je na Ljubljanski cesti v Kamniku vstopil v eno izmed prodajaln, izvlekel nož in od prodajalke zahteval denar. Prestrašena prodajalka mu je iz blagajne izročila 100 evrov, s katerimi je nato odšel neznano kam. V dogodku prodajalka ni bila telesno poškodovana.

Naslednje jutro je osumljeni ponovno izvršil rop, tokrat v prodajalni na Kranjski cesti v Kamniku. Ropar je na prodajni trak pri blagajni odložil pločevinko pijače in zavojček žvečilnih gumijev, ki mu jih je prodajalka poračunala in izdala račun. Osumljeni je prodajalki izročil denar, prodajalka pa je odprla predal blagajne. Takrat je osumljeni izvlekel nož in se z njim nagnil proti njej, zaradi česar se je ta močno prestrašila in odstopila od blagajne. 32-letnik je nato sam iz blagajne pograbil bankovce, si jih natlačil v žep in zbežal iz prodajalne. Med begom je izgubil skoraj ves odtujeni denar. Ostalo mu je zgolj 10 evrov.

Zadnjič je 32-letnik ropal v ponedeljek, ko je enako kot v prejšnjih dejanjih, z uporabo noža in grožnje od prodajalke v eni izmed trgovin na Ljubljanski cesti odtujil je 150 evrov.

Policisti so med preiskavo intenzivno zbirali obvestila in dokaze, opravili so oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali sledove, opravili številne informativne pogovore in pridobili posnetke video nadzornih kamer. Opravljene so bile tudi prepoznave oseb po fotografijah, s katerimi pa se identiteta storilca ni zadostno potrdila, saj je osumljeni pri dejanjih nosil pokrivalo preko glave in obraza. V sklopu preiskave so policisti nakazali možno identiteto storilca, ki je z gotovostjo niso mogli potrditi vse do dne, ko so obravnavali in preiskovali drugo kaznivo dejanje nasilja v družini, pri katerem so ugotovili ujemanje osumljenčevih značilnosti s storilcem ropov.

Na podlagi zbranih dokazov in potrditve identitete osumljenca, so mu policisti odvzeli prostost in pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo, pri kateri so našli in zasegli predmete, ki ga utemeljeno povezujejo s kaznivimi dejanji ropov. To so oblačila in nož.

Včeraj je bil skupaj s kazensko ovadbo predan preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju odredil pripor. Osumljeni je bil v preteklosti že obsojen za tovrstna kazniva dejanja.

Za kaznivo dejanje mu goriz kazen zapora od enega do desetih let.