Zgodilo se je popoldne

Prehitrega 21-letnika je zaneslo, 65-letna ženska je umrla

T.L.
16. 1. 2019, 18.46
Posodobljeno: 17. 1. 2019, 08.26
Deli članek:

Okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča med Dornberkom in Branikom.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti OKC PU Nova Gorica so nekaj po 17. uri sprejeli obvestilo o prometni nesreči s smrtnim izidom na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom.

Po prvih ugotovitvah sta bili v hudi prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili, ena oseba (sopotnica v enem od vozil) je na kraju prometne nesreče podlegla telesnim poškodbam. Prav tako sta bila v prometni nesreči telesno poškodovana tudi oba udeležena voznika.

Po doslej zbranih podatkih je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Dornberka proti Braniku. Med vožnjo je voznika zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku na spolzkem in vlažnem vozišču zaneslo na nasprotno smerno vozišče oziroma levi vozni pas, kjer je čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 74–letni voznik. V vozilu 74-letnika se je peljala tudi 65-letna sopotnica, ki je na kraju prometne nesreče podlegla poškodbam.

V nesreči sta se poškodovala tudi oba voznika, med njima pa je 74-letni voznik utrpel hude telesne poškodbe.

Kraj tragične prometne nesreče sta si ogledali tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Poleg policistov več policijskih enot z območja PU Nova Gorica in reševalcev nujne medicinske pomoči so bili na kraju tudi novogoriški poklicni gasilci ter delavci cestnega podjetja.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev hude prometne nesreče s smrtnim izidom zoper 21-letnega voznika podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.