Davčne zatajitve

Akcija: poteka 49 hišnih preiskav

T.L.
16. 1. 2019, 17.32
Posodobljeno: 16. 1. 2019, 17.42
Deli članek:

V aktivnostih sodeluje več kot 130 kriminalistov in policistov, v skladu z zakonom o kazenskem postopku je bilo pridržanih osem osumljenih oseb. Predkazenski postopek se nanaša na kazniva dejanja davčne zatajitve.

Bobo
Kriminalisti opravljajo hišne preiskave (fotografija je arhivska).

Policijska uprava Novo mesto na podlagi odredb sodišča v sodelovanju s policijskimi upravami Ljubljana, Kranj, Celje in Nova Gorica v Sloveniji in tujini izvaja 49 hišnih preiskav, opravlja zasege dokaznega gradiva in zbira obvestila. Istočasno izvajajo operativne aktivnosti na podlagi odredb sodišča v tujini. V okviru aktivnosti zbirajo obvestila in iščejo predmete, ki se morajo po kazenskem zakoniku vzeti ali utegnejo biti dokazilo v kazenskem postopku.

V aktivnostih sodeluje več kot 130 kriminalistov in policistov, v skladu z zakonom o kazenskem postopku je bilo pridržanih osem osumljenih oseb. Predkazenski postopek se nanaša na kazniva dejanja davčne zatajitve po 249. členu KZ-1, storjena v hudodelski združbi, s katerimi je bila po do sedaj zbranih obvestilih pridobljena velika premoženjska korist.

Predkazenki postopek usmerja specializirano državno tožilstvo, policija pa sodeluje z drugimi pristojnimi nadzornimi organi (Furs) in tujimi varnostnimi organi. Za kaznivo dejanje davčne zatajitve je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let, v primeru, da je dejanje storjeno v hudodelski združbi pa od treh do dvanajst let. Več informacij in podrobnosti zaradi interesa preiskave policija ne more posredovati.