Surovo

Streljaj čez mejo krvav spopad med lovcem in medvedko

S.R.
15. 1. 2019, 13.25
Posodobljeno: 15. 1. 2019, 13.28
Deli članek:

Na Hrvaškem poročajo o dramatičnem srečanju nekega lovca iz Rakovice v Karlovški županiji in medvedke z mladičem. Lovec je pristal na urgenci, medvedka ni preživela.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Krvav ravs se je v soboto pripetil na lovišču Bukovača med mestoma Ogulin in Vrbovsko streljaj čez slovensko-hrvaško mejo. Kot poroča hrvaški portal Radio-Mrežnica, je 60-letni lovec iz Rakovice s svojo zeleno druščino na območju prežal na divje prašiče, a ga je presenetil srp pogled medvedke, ki je naokoli hlačala s svojim mladičem. Ni oklevala, nemudoma je prešla v napad. Zadela naj bi ga s šapo in ga ugriznila, a je lovcu v ravsu uspelo pograbiti za puško in izstreliti dva naboja. Nesrečna medvedka, ki se je zgolj borila za varnost svojega mladička, je poginila, medvedek pa je zbežal v gozd. 

Lovca so prepeljali v bolnišnico v Karlovcu, a razen ran na rokah in nogah naj ne bi utrpel hujših poškodb. Kot še poroča portal, lovec v bolnišnici dobro okreva in pravi, da ne želi nobene medijske pozornosti. Zadnje besede pa ni rekla medvedka, ki so jo prepeljali v Zagreb, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave. Sumijo namreč, da bi glede na to, da je lovca tudi ugriznila, lahko imela steklino.