Španija

Izvedli racijo proti domnevni teroristični celici

J.P./STA
15. 1. 2019, 12.34
Posodobljeno: 15. 1. 2019, 12.38
Deli članek:

Španska policija je danes v Barceloni in Igualadi izvedla racijo proti domnevni teroristični celici, ki naj bi načrtovala napad. Kot je sporočila policija, so do zdaj aretirali dva človeka, več aretacij pa še pričakujejo.

Profimedia
V Barceloni so pred novim letom veljali poostreni varnostni ukrepi.

Zadnji teroristični napad v Barceloni se je zgodil avgusta 2017, ko je 22-letni voznik s kombijem zapeljal v ljudi na aveniji Ramblas, pri čemer je ubil 14 ljudi, več kot 130 jih je ranil. Odgovornost za napad je prevzela džihadistična skupina Islamska država.

"Cilj je bil napad, vendar še preiskujemo, katere kraje naj bi napadli," je sporočil tiskovni predstavnik policije po operaciji v Barceloni in Igualadi, 60 kilometrov zahodno od katalonske prestolnice, v kateri je sodelovalo več kot 100 policistov.

Policija je opravila pet hišnih preiskav v Barceloni in šest v Igualadi. Operacijo je odredilo špansko vrhovno sodišče, ki je pristojno za protiteroristične preiskave.

V Barceloni so pred novim letom veljali poostreni varnostni ukrepi, saj je ameriški State Department opozoril na nevarnost terorističnega napadu v drugem največjem mestu v času božiča.