Ne prizna

Marku naj bi zdrobil ličnico, nos in čeljust

Janja Ambrožič, Dolenjski list
11. 1. 2019, 07.01
Deli članek:

Konec avgusta so v novomeški bolnišnici sprejeli moškega s hudimi poškodbami glave. Poškodbe je utrpel med pretepom v lokalu, policijo pa je o tem obvestila šele bolnišnica, nihče tudi ni poklical reševalcev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po prijavi so se policisti odpravili v bar Klanček v Črmošnjice pri Stopičah, kjer se je vse skupaj dogajalo, in ugotovili, da naj bi se v gostinskem lokalu okoli pol osme ure zvečer zgodil pretep, v katerem naj bi zdaj 57-letni Štefan Mitrović hudo telesno poškodoval 42-letnega Marka Potočarja.

Osumljenca ni bilo več tam, zato je za njim stekla iskalna akcija. Prijeli so ga dober teden pozneje, ko so pri njem opravili tudi hišno preiskavo.

JA
Mitrovića so pripeljali iz pripora.

PREDLOG TOŽILSTVA: OSEM LET ZAPORA

Na predobravnalnem naroku na novomeškem okrožnem sodišču je tožilka Renata Brodarič Trentelj najprej predstavila obtožnico, iz katere izhaja, da je Mitrović 23. avgusta lani v baru Klanček Potočarja najmanj štirikrat tako močno udaril v obraz, da je ta padel, pri tem mu je zdrobil ličnico, nos, čeljust, na čelu pa mu je zazijala tri centimetre dolga rana. »V primeru priznanja krivde glede na predkaznovanost in to, da je dejanje storil v času pogojnega odpusta, predlagam osem let zapora, preklic pogojnega odpusta in podaljšanje pripora,« je bila ponudba tožilke. Sodnica Mojca Hode je še dodala, da oškodovanec zaradi poškodb, zdravljenja in strahu zahteva 40 tisoč evrov odškodnine.

JA
Stefan Mtrovic s svojo odvetnico Tadejo Žibred.

PRAVI, DA TEGA NI NAREDIL

Njegova zagovornica Tadeja Žibred je nanizala kup dokaznih predlogov, in sicer da je tudi obtoženi utrpel poškodbe, da je pretep začel oškodovanec, poleg tega naj bi o značaju obtoženca govorila socialna delavka, ki je delala z njim, tudi vodja skupine anonimnih alkoholikov naj bi potrdil, da se je Mitrović redno udeleževal srečanj, zaslišali naj bi tudi izvedenca medicinske stroke.