Incident se je pripetil 31. julija lani v Šmarju - Sapu, v stanovanjski hiši obtoženca.

Po navedbah tožilstva je Hudorović okoli 19.30 v domači kuhinji najprej zagrozil Srdjanu Jotiću, da ga bo ubil. Potem ga je s pestjo udaril v vrat in še dvakrat zabodel v trebuh ter prsni kos in mu povzročil dve vbodni rani, globoki najmanj 10 centimetrov. Jotić je nato pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja. Za omenjeno kaznivo dejanje je sicer predpisana kazen od pet do 15 let zapora.

»Bilo je noro«

Kot smo že pisali, se obtoženi zagovarja, da je bil napaden prvi. Kritičnega dne je na domačem dvorišču počival, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali Srdjan Jotić, njegov brat Branko in Srdjanov sin Brendo Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on za to ni zmenil, šel je do Hudorovića in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je v notranjost po Hudorovićevih besedah skočil kar skozi okno. V kuhinji so se ga potem lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož. »Začel sem se braniti, mahal sem z njim naokoli. Vsi trije so me napadali, mahali so po meni, bilo je noro,« je dejal. Pred napadalci je potem zbežal iz hiše, proti avtu, vmes je pobral najmlajšo hčerko, na dvorišče pa sta naposled prihiteli tudi žena in še ena hči. »Ne vem, ali sem z nožem koga zadel. Ko sem sedel v avto, sem imel desno roko krvavo,« je še dejal. Poudaril je tudi, da mu je žal za to, kar se je zgodilo, da spoštuje Srdjana, bil pa je v sporu z Brankom, ker naj bi v preteklosti udaril in posilil njegovo mamo.

šmarje sap
grosuplje.si
Incident se je konec julija lani pripetil v Šmarju - Sapu.

Postavil se je za »fajt«

Oškodovanec in njegov brat pa sta včeraj povedala nekoliko drugačno zgodbo. Na sodišče sta prišla v spremstvu policije, saj se na enem od prejšnjih narokov nista oglasila, čeprav sta vabili prejela, zaradi česar je bila potem zanju odrejena prisilna privedba. Srdjan je pojasnil, da je kritičnega dne popival z bratom in sinom, nato je Branka prosil, ali ga odpelje do Hudorovića, s katerim se poznata od otroštva. Ko so prispeli, je Hudorović takoj pristopil do avtomobila in se postavil v »fajt« položaj zaradi prisotnosti Branka, ta je potem storil enako, vendar si v lase nista skočila. Nato je Hudorović razburjen odšel nazaj v hišo, Branko pa za njim, da bi ga pomiril. V kuhinji pa ga je obtoženi pričakal z dvema nožema v rokah. Potem ga je boksnil v glavo in dvakrat zabodel. Po besedah oškodovanca sta bila v kuhinji z obtoženim sama, Bajt in Branko sta čakala zunaj pri avtu in obračuna nista videla.

Oškodovančev brat je izpovedoval precej podobno, zaradi nekaterih razhajanj v izjavah pa je sodišče imelo namen neposredno soočiti brata Jotić, vendar Srdjana, ki je bil zaslišan prvi, potem na hodniku niso več našli, čeprav mu je bilo izrecno rečeno, naj počaka. Iz koprskega pripora bi morali na sodišče pripeljati tudi Bajta, vendar je sodnik po zaslišanju bratov Jotić sporočil, da ga pazniki ne bodo privedli, ni pa izdal vzroka. Nadaljevanje v petek.