okus po krvi

Pripravil krvavo večerjo; obsojen na 5 let zapora

S.S.
29. 12. 2018, 20.59
Posodobljeno: 29. 12. 2018, 21.01
Deli članek:

Na krškem okrožnem sodišču so na pet let zapora obsodili 72-letnega Albina Mlakarja, ki je julija zabodel snaho, ker mu ni skuhala večerje.

Janja Ambrožič
Enainsedemdesetletni Albin Mlakar je snaho zabodel v hrbet.

Incident se je pripetil 3. julija na Telčah pri Sevnici, ko se je 72-letnik vrnil z dela v vinogradu. Čez dan ni kaj prida jedel, je pa nekaj spil …

»Zjutraj sem pojedel dve jajci na oko, potem pa ves dan nisem več jedel. Ko sem zvečer, okoli osmih, pol devetih, prišel domov, sem bil lačen in sem snaho vprašal, ali je kaj za jesti. Rekla je, da ne in da so zrezki, ki so bili pripravljeni, za naslednji dan. Hotel sem pojesti nekaj toplega, in ko sem si nameraval pogreti tiste zrezke, mi je iztrgala posodo iz rok. Porinila me je v štedilnik in jaz njo nazaj. Kar naenkrat sem bil na tleh. Ne spominjam se, kdaj sem zgrabil nož, saj se mi je utrgalo. Ne vem, kaj sem naredil, naslednji dan so mi policisti povedali, da sem jo zabodel,« je obtoženi pojasnil v zagovoru. Izpostavil je, da je srčni bolnik in da se mu pogosto stemni pred očmi, kot se mu je med prepirom s snaho. Povedal je tudi, da je ob delu v vinogradu pil špricar, ni pa vedel povedati, koliko ga je zlil po grlu.

V ustih je začutila okus po krvi

Šestinštiridesetletni Heleni, ki jo je Albin z nožem zabodel v hrbet, med lopatice, je uspelo pobegniti in hitra zdravniška pomoč ji je rešila življenje. Kot je pojasnila na sodišču, se nista prepirala prvič, tudi prerivala sta se že enkrat prej. Kritičnega dne ji je očital, da »kuha same pomije«. Odgovorila mu je, naj si potem kuha sam, nakar jo je s pestjo večkrat udaril v glavo, ni pa začutila, kdaj jo je zabodel. »Zbežala sem proti izhodu, ven, proti kozolcu. Bilo je že temno. Usedla sem se na stopnice, ker nisem mogla dihati, v ustih sem začutila okus po krvi.« »Kje si, prasica, kuzla, zdaj boš pa crknila,« se je drl za njo, a mu je spet pobegnila, proti pašniku. Sodišče v obtoženčevem ravnanju ni našlo nobene olajševalne okoliščine. Za poskus uboja so mu, kot rečeno, prisodili pet let zapora, kolikor je zahtevalo tožilstvo, in do pravnomočnosti ostaja priprt zaradi ponovitvene nevarnosti. Obsodba še ni pravnomočna, obramba pa bo o pritožbi še razmislila.