Izginila na rojstni dan

Carla je pred tednom dni izginila, so zdaj našli njeno truplo?

R.T.
4. 12. 2018, 09.26
Posodobljeno: 4. 12. 2018, 09.33
Deli članek:

Ameriška turistka je prejšnji teden na Kostariki, kjer je dopustovala, nenadoma izginila. V bližini stanovanja so zdaj našli delno zakopano truplo.

Finding Carla/Facebook
Carlo pogrešajo od 28. novembra.

36-letna Carla Stefaniak iz okolice Miamija na Floridi se je s svojo svakinjo April Burton odpravila na rojstnodnevni izlet v San Jose, glavno mesto Kostarike. Prek podjetja Airbnb sta v predmestju prestolnice najeli stanovanje, za katerega se je pozneje izkazalo, da se nahaja v vse prej kot spodobni soseski. 28. novembra, na dan, ko bi morala Carla San Jose zapustiti, je izginila. Še prej je prek SMS sporočila prijateljici potarnala, da se v stanovanju nenehno srečuje z izpadi elektrike ter da je območje »zelo sumljivo« in nevarno.

Finding Carla/Facebook
Carla z mamo in bratoma.

Njena svakinja, ki se je na Florido vrnila dan pred tem, jo je nazadnje videla na letališču, kamor jo je Carla pospremila, ta pa naj bi se z Uberjem nato odpravila na nekaj ogledov ter se nato vrnila v stanovanje. S prijatelji je bila nenehno v stiku dan, zadnje sporočilo, ko je pojasnila, da močno dežuje in da ima težave z električno napeljavo, pa je poslala ob približno 21. uri. Sledil je 28. november, njen rojstni dan in dan, ko bi morala Kostariko zapustiti. Na njen telefon so deževala voščila družinskih članov in prijateljev, a se Carla nanje ni odzvala. Vse od takrat je pogrešana, v Kostariko pa se je pozneje odpravila tudi njena družina.

Finding Carla/Facebook
Iskanje Carle Stefaniak.

V bližini stanovanja, v katerem je Carla bivala, so zdaj našli delno zakopano truplo, ki so ga izsledili psi sledniki. Oblasti govoric, da gre za truplo Carle sicer še niso potrdile. Vsaj sumljivo pa je pričevanje lastnika stanovanja in članov varnostne službe, ki trdijo, da so jo videli, kako je ob približno 5. uri zjutraj sedla v neznano vozilo, pri čemer naj bi s sabo tovorila tudi vso prtljago. Družina tej zgodbi ne verjame, prepričani so namreč, da bi jih Carla o odhodu obvestila. Gotovo je eno, da se Carla ni vkrcala na letalo.

Finding Carla/Facebook
Carla je bila svobodnega duha in je uživala življenje, je pod fotografijo zapisala družina.