Bitka za Koper

Popovič zahteva ponovno štetje, odločili bodo v četrtek

G.G./STA
4. 12. 2018, 09.00
Posodobljeno: 4. 12. 2018, 10.23
Deli članek:

Odvetnik Borisa Popoviča Franci Matoz je na koprsko občinsko volilno komisijo v ponedeljek zvečer oddal ugovor.

STA
Popovič upa na drugačen rezultat po ponovnem štetju.

Zahtevajo ponovno štetje vseh glasovnic na vseh voliščih v Mestni občini Koper, je Matoz pojasnil v video posnetku po oddaji ugovora, ki so ga posredovali iz stranke Koper je naš. Z ugovorom zahtevajo ponovno štetje vseh glasovnic, tako veljavnih kot neveljavnih, in sicer na vseh voliščih.

"Seveda navajamo tudi določene kršitve, ki so se zgodile tekom samih volitev in pričakujemo, da bo občinska volilna komisija našemu ugovoru sledila, da bomo glasovnice prešteli in da bo s tem tudi spremenjen izid," je pojasnil Matoz.

Po neuradnih izidih je v drugem krogu nedeljskega drugega kroga županskih volitev v Kopru za pičlih sedem glasov zmagal Popovičev tekmec Aleš Bržan.

Odvisno od teže nepravilnosti

Koprska občinska volilna komisija (OVK) bo o ugovoru Borisa Popoviča na delo volilnih organov odločala na seji v četrtek popoldne. Tajnik OVK Alan Žiberna je pojasnil, da mora komisija najprej preveriti ugovor, možnosti pa so, da ugovoru ugodijo v celoti ali delno, ali pa ga v celoti zavrnejo. Glede na to, kako bo utemeljeno posamezno dejstvo, ki je v ugovoru navedeno, se potem komisija lahko odloči, ali bodo na primer ponovno šteli glasovnice samo na določenih voliščih ali na vseh ali pa bodo samo neveljavne glasovnice pogledali še enkrat. Če bi ugotovili tako hude nepravilnosti, ki lahko vplivajo na izid glasovanje, je v skrajnem primeru mogoča tudi ponovitev volitev, je še pojasnil Žiberna.