Norost

"Ponavljavec" krepko napihal kar na izpitni vožnji

S.R.
30. 11. 2018, 12.23
Posodobljeno: 30. 11. 2018, 13.20
Deli članek:

Celjskim policistom je med včerajšnjim enournim poostrenim nadzorom dan "popestril" voznik, ki se je pijan za volan spravil kar na izpitni vožnji.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so med enournim nadzorom med 14. in 15. uro na območju Ljubečne ustavili osebni avtomobil šole vožnje in ugotovili, da gre za izpitno vožnjo praktičnega usposabljanja kandidata za voznika "B" kategorije. Voznik je moral zajeti sapo in vsebino svojih pljuč izprazniti v alkotest. Ta je pokazal prisotnost 0.66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brezvesten voznik pa si je prislužil 1200 evrov kazni. To še zdaleč ni bi njegov prvi prekršek, saj je izpit v preteklosti že dvakrat izgubil. Policisti bodo ukrepali tudi zoper šolo vožnje.

Isto uro so v Velenju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil strokovni pregled. Policisti so tega odredili zaradi suma, da se po njegovi krvi "pretakajo" prepovedane droge. Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, grozita pa mu globa v višini 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Ostal bo torej brez izpita.

Pijanega voznika so zasačili tudi v Šempetru v Savinjski dolini. Temu je alkotest pokazal rezultat 0.92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 1200 evrov kazni in zgoraj omenjena stranska kazen mu ne uideta.