Leglo kriminalcev

Eksplozija v Zagrebu: lastnik lokala politični zapornik v času Jugoslavije

S.R./STA
30. 11. 2018, 13.28
Posodobljeno: 30. 11. 2018, 13.30
Deli članek:

Včerajšnjo eksplozijo v središču Zagreba je povzročila improvizirana eksplozivna naprava pri vratih terase gostinskega objekta v Domagojevi ulici, je danes potrdila zagrebška policija.

STA
Eksplozija je povzročila gmotno škodo na treh avtomobilih in razbila okna na več poslopjih. Višina gmotne škode še ni znana.

Policija danes ni želela razkriti ostalih informacij o dogodku. Sporočili so le, da se preiskava nadaljuje. Po navedbah hrvaških medijev je eksplozija odjeknila pred lokalom News bar.

Eksplozija je vznemirila številne Zagrebčane, ki so zaskrbljeni zaradi varnosti v mestu, posebej v luči adventnih prireditev, ki se bodo začele v soboto. Zagrebški župan Milan Bandić je v četrtek dejal, da je šlo za posamezni incident ter da je Zagreb varno mesto. Pričakuje, da bo policija čim prej prijela storilca.

Policijo je ostro kritiziral vodja mestnega urada za izredne razmere Pavle Kalinić, ki je v četrtek dejal, da je bila eksplozija posledica prepira med zabavo, ki se je v lokalu končala le nekaj ur pred eksplozijo. Kot je dejal, so bile s tem lokalom težave že v preteklosti in da gre za zbirališče kriminalcev.

Hrvaški mediji poročajo, da je lastnik lokala Perica Milišić, ki je bil politični zapornik v času Jugoslavije. Milišić ni želel govoriti o podtaknjeni bombi, a je za današnji Večernji list zavrnil navedbe sosedov o svojih domnevnih dolgovih za obratovanje lokala. Hrvaški mediji so poročali, da zagrebška policija prav tako še ni razrešila primera streljanja pred istim lokalom pred nekaj tedni.