Priznal krivdo

Miroslav pod sedežem tihotapil štiri kilograme heroina

Mojca Zemljarič / Štajerski tednik
2. 12. 2018, 08.02
Deli članek:

Ptujsko okrožno sodišče je zaradi prometa z drogami na dve leti in devet mesecev zaporne kazni obsodilo državljana Srbije Miroslava Cvetkovića.

Č.G.
Cvetkovića so odkrili na Gruškovju Droga je bila spravljena v zavojih.

Cvetković, ki prihaja iz okolice Novega Sada, je 19. septembra v osebnem avtomobilu znamke Peugeot prevažal skoraj štiri kilograme heroina (3960 gramov). Nedovoljeni tovor so odkrili na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje. Drogo je imel spravljeno v zavojih, ki so bili skriti v prirejenem prostoru pod sovoznikovim sedežem. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zanj odredil pripor.

Krivdo je priznal

Po domnevi tožilstva je bila droga namenjena za nadaljnjo prodajo. Na predobravnavnem naroku je zagovornik obdolženega Igor Majnik tožilstvu predlagal sklenitev sporazuma s priznanjem krivde, s čimer se je višja tožilka in vodja okrožnega državnega tožilstva na Ptuju Diana Šeruga Sagadin tudi strinjala. Potem ko sta tožilstvo in obdolženi sklenila sporazum, je na sodišču sledil narok za izrek kazenske sankcije.

Odvzeli so mu tudi telefona in avto

»Obdolženi je krivdo priznal, kaznivo dejanje obžaloval in sklenil sporazum o priznanju krivde. Priznali smo mu olajševalne okoliščine, da v Sloveniji ni bil kaznovan in da skrbi za dva mladoletna otroka. Oteževalni okoliščini, ki ga bremenita, sta količina droge (skoraj štiri kilograme) in posebej prirejen prostor v avtomobilu, v katerem je imel drogo skrito. Predlagamo dve leti in devet mesecev zaporne kazni, kot tudi izhaja iz sporazuma o priznanju krivde. Odvzamejo se mu zasežena droga, dva mobilna telefona, gotovina in avtomobil s prirejenim prostorom,« je poudarila tožilka Šeruga Sagadinova.

Okrožna sodnica Katja Kolarič je predlogu tožilstva v celoti sledila in obdolženemu naložila služenje zaporne kazni ter odvzem vseh naštetih predmetov. Stroške postopka bo pokril proračun RS. Obsojeni se je pravici do pritožbe odpovedal, kar pomeni, da bo sodba neposredno postala pravnomočna. Zaprosil je tudi za čim prejšnje prestajanje kazni in možnost dela v zaporu.