Pekarna Grosuplje

FOTO: To so posledice eksplozije, ki je zatresla Grosuplje

J.P.
29. 11. 2018, 08.14
Posodobljeno: 29. 11. 2018, 16.23
Deli članek:

Prebivalci Grosupljega so jo čutili kot potres.

PGD Grosuplje
Grosupeljski gasilci ocenjujejo, da je v eksploziji nastala velika materialna škoda.

Počilo je včeraj nekaj po 14. uri. Kot piše STA, je šlo za eksplozijo plina na prezračevalni napravi za plin v Pekarni Grosuplje. Ocene materialne škode zaenkrat še ni.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je bilo v eksploziji poškodovanih sedem oseb, ki so utrpele lahke telesne poškodbe in niso življenjsko ogrožene. Ostali zaposleni v proizvodnji so bili evakuirani iz objekta, policija je ogled opravila danes. "Po prvih ugotovitvah ogleda in zbranih obvestilih lahko potrdimo, da je vzrok za eksplozijo, plin. Same okoliščine eksplozije pa bomo preverjali v nadaljnji preiskavi," so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

Kot so za STA povedali v lastniku Pekarne Grosuplje, družbi Don don, so v pekarni stekla prva sanacijska dela, s katerimi bodo najprej zaščitili zgradbo in opremo. V naslednji fazi bodo izvedli čiščenje prostorov in ugotavljali stopnjo poškodb proizvodnje linije. "V podjetju predvidevamo, da bi del proizvodnje lahko zagnali že v naslednjem tednu," so navedli in pojasnili, da so zaposleni trenutno doma. 

Škoda, ki je nastala, za zdaj ni znana. V pekarni bodo, kot so zagotovili, storili vse potrebno, da se škoda čimprej odpravi. "Ko bodo znani uradni rezultati preiskave, jih bo podjetje predstavilo javnosti," so še dodali.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

Posredovali so gasilci PGD Grosuplje, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili manjši požar, preiskali celoten objekt in ga prezračili.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.