Sedemkratni prvak formule 1

Na lastne oči je videl Michaela Schumacherja in opisal, kako je videti po nesreči

J.P.
29. 11. 2018, 07.38
Posodobljeno: 29. 11. 2018, 14.05
Deli članek:

Michael Schumacher čuti, da so okrog njega ljubeči ljudje.

Reuters
Med smučanjem je padel in z desnim delom glave – nosil je čelado – udaril ob skalo.

Nemški nadškof Georg Gänswein je poleti leta 2016 v Švici obiskal sedemkratnega prvaka formule 1. Kot je povedal za nemški Bild, je obraz Michaela Schumacherja malo bolj okrogel, kot pa je bil, sicer pa se njegov videz menda ni spremenil.

"Sedel sem nasproti njega, ga prijel za roki in ga pogledal," je dejal 62-letni nadškof. "Čuti, da so okrog njega ljubeči ljudje, ki skrbijo zanj in – hvala Bogu – pretirano radovedne javnosti ne spustijo blizu." Z njim ni molil, je dejal, ker ni vedel, če je Schumacher to hotel. "Vendar je mogoče čutiti, da zaznava stike, da ima notranje dialoge s seboj. Kakor tudi, kako pomembna je zanj bližina družine." Ko se je poslovil od njega, mu je z njegovim palcem na čelu naredil znamenje križa.

Profimedia
Georg Gänswein

V domači oskrbi

Schumacher, ki bo januarja prihodnje leto dopolnil 50 let, se je 29. decembra 2013 poškodoval v Meribelu v francoskih Alpah. Med smučanjem je padel in z desnim delom glave – nosil je čelado – udaril ob skalo. Naslednjih šest mesecev je bil v komi. Ko se je aprila 2014 prebudil, so ga iz bolnišnice v Grenoblu prepeljali na zasebno lokacijo, najverjetneje v njegov švicarski dom, kjer okreva v domači oskrbi. Domneva se, da zanj skrbi ekipa 15 zdravnikov, ki družino tedensko stanejo približno 128.000 evrov.