nesreča

FOTO: Huda eksplozija v Pekarni Grosuplje, poškodovanih več ljudi

B.K.
28. 11. 2018, 17.34
Posodobljeno: 29. 11. 2018, 08.12
Deli članek:

V proizvodnji je prišlo do eksplozije in požara, poškodovanih je najmanj sedem oseb.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

V Pekarni Grosuplje je prišlo do eksplozije in požara, je za STA potrdil direktor občinske uprave Grosuplje Dušan Hočevar. Po njegovih prvih informacijah je poškodovanih več ljudi, a večinoma lažje. Nastala je tudi materialna škoda. Spletni Dnevnik sicer poroča, da je ena huje poškodovana oseba že bila prepeljana v bolnišnico.

Po prvih podatkih naj bi do eksplozije prišlo v skladiščnem delu, zato stroji za proizvodnjo kruha naj ne bi bili poškodovani. Hočevar si želi, da bi lahko proizvodnja znova stekla čim prej. Eksplozijo naj bi bilo čutiti po vsem Grosupljem, še poroča Dnevnik.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

Z ljubljanske policijske uprave so medtem sporočili, da je bilo v eksploziji poškodovanih sedem oseb, ki so utrpele lahke telesne poškodbe in niso življenjsko ogrožene. Ostali zaposleni v proizvodnji so bili evakuirani iz objekta. Zaradi obsežnosti in zahtevnosti ogleda ter vzpostavitve pogojev za delo, bo policija ogled opravila jutri. Uraden vzrok eksplozije bo predvidoma znan po opravljenem ogledu, so še sporočili s PU Ljubljana.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje Iztok Vrhovec pa je za STA povedal, da je požar že pogašen, stvari pa pod nadzorom. Po njegovih besedah naj bi na prezračevalni napravi za plin prišlo do eksplozije plina, ki so jo okoliški prebivalci čutili kot nekakšen potres. Nastala je materialna škoda, ki pa jo težko oceni. Za Novice Svet24 so medtem na PGD Grosuplje potrdili, da bodo dodatne informacije o eksploziji znane jutri, po napovedanem ogledu kraja.

J.P.
Eksplozija v proizvodnji Pekarne Grosuplje.