V civilu

Policist v Rogaški Slatini obračunal s štirimi lumpi in enega ukrotil

S.R.
6. 11. 2018, 13.45
Posodobljeno: 6. 11. 2018, 13.53
Deli članek:

Policisti so na območju Rogaške Slatine prijeli 34-letnika, osumljenega več vlomov v stanovanjske hiše.

Bobo
Fotografija je arhivska.

V zadnjih petih mesecih se je na območju Rogaške Slatine razmahnilo vlamljanje v stanovanjske hiše, zato so bili policisti v zadnjem času še posebej na preži. Med tem poostrenim nadzorom se je konec oktobra v kočljivi situaciji znašel eden od policistov, ki je na terenu deloval v civilnih oblačilih.

Policist je na Partizanski ulici v Rogaški Slatini opazil štiri sumljive moške, ki jih je želel identificirati, a so ga ti napadli. Neuspešno, saj se je uspel ubraniti in enega celo zadržati, medtem ko je trojica pobegnila. Policist je med ravsom staknil tudi lažje poškodbe, ki mu jih je zadal pridržani 34-letnik z območja Policijske uprave Novo mesto. Gre za starega znanca policije, ki je bil v preteklosti zaradi velikih tatvin že pravnomočno obsojen. Da je bil policist upravičeno sumničav, je pozneje razkril pregled okolice, saj so policisti ugotovili, da je v neposredni bližini nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel več kosov zlatega nakita. Kriva je bila seveda zgoraj omenjena četverica lumpov, sporočajo iz PU Celje, kjer dodajajo, da 34-letnika sumijo še več kaznivih dejanj velikih tatvin na širšem območju Policijske uprave Celje.

Policisti so osumljenca, ki mu nad glavo visi sum storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter velike tatvine, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa ga je po zaslišanju izpustil na prostost.