Sporočilo na mobilni telefon

Kmetje in prostovoljno zavarovani: vam je Furs že poslal SMS?

G.G.
6. 11. 2018, 12.27
Posodobljeno: 6. 11. 2018, 12.33
Deli članek:

Za plačilo oktobrskih prispevkov za socialno varnost bodo namesto položnic dobili sporočilo na mobilni telefon.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Finančna uprava RS (Furs) kmete in prostovoljno vključene v socialna zavarovanja poziva, naj preverijo, ali so Fursu za namene obveščanja že sporočilo svojo mobilno številko. Če je še niso, pa bi želeli dobiti SMS namesto UPN (položnic), naj to sporočijo čim prej.

Prva obveščanja prek SMS sporočil bodo 16. novembra 2018. Zavezanci bodo v sporočilu obveščeni o višini zneskov prispevkov za socialna zavarovanja, ki jih je treba plačati za oktobrsko obračunsko obdobje. V sporočilu bodo še ostali podatki, ki so potrebnimi za plačilo obveznosti (številka TRR in sklic).

Podatki o višini zneskov prispevkov za socialno varnost v SMS sporočilu bodo pripravljeni mesečno na podlagi zadnjega veljavnega dokumenta na eDavkih na dan 15. v mesecu za pretekli mesec.

Kako lahko zavezanci javijo telefonsko številko za SMS obveščanje?

Telefonsko številko in naslov elektronske pošte skupaj z dovoljenjem za njihovo uporabo za namen splošnega obveščanja se ureja v profilu zavezanca na portalu eDavkih, preko zavihka »Zbiranje podatkov na podlagi privolitve«. Zavezanec ali njegov pooblaščenec lahko sam na portalu eDavki ureja te podatke ali pa odda pisno vlogo na svoj pristojni finančni urad. Če se bodo zavezanci odločili podatek o svoji telefonski številki sporočiti v pisni obliki, to storijo na obrazcu, ki je objavljen portalu eDavki. Vložijo ga na finančni urad, kjer imajo prebivališče. Seznam finančnih uradov s kontakti najdete na naslednji povezavi: http://www.fu.gov.si/kontakti/#c116