Top flop tedna

Bila je na smrt pijana, in ne bolna!

S.S.
29. 10. 2018, 21.45
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 V Grosupljem je pijani voznik (0,77 mg/l) tovornjaka, državljan Latvije, pri vzvratni vožnji trčil v ograjo podjetja in pri tem sprožil vlomni alarm. Odrejeno mu je bilo pridržanje, obiskal je tudi sodnika za prekrške.

9 Z dvorišča hiše v Novem mestu je neznanec ukradel bakren kotel za žganjekuho. Škode je za 200 evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V garažni hiši v Rogaški Slatini je nekdo vlomil v parkomat in iz njega izbezal nekaj drobiža.

6 Na Štefanovi ulici v Ljubljani so policisti obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša več gramofonskih plošč in zgoščenk. Škode je za 300 evrov.

5 V Novem mestu in Mirni Peči so neznanci s šestih mobilnih semaforjev, ki urejajo promet na gradbišču cest, ukradli akumulatorje in povzročili za 1800 evrov škode.

4 Na Javorniku na Ravnah na Koroškem so nepridipravi vlomili v lokal. Pogrešajo igralno konzolo in menjalni denar.

3 V Šentjurju je neznani storilec vlomil v gostilno, ki trenutno ne obratuje. Poškodoval je nekaj inventarja, nekaj vrat in korit za rože pa si je pripravil k mestu, kjer je vlomil, vendar jih ni uspel odnesti. Storilec je potem vlomil še v prostore frizerskega salona v sklopu objekta, kjer je ukradel nekaj inventarja.

2 S parcele pri Dragonji je nekdo ukradel sadike žive meje in s tem lastnika oškodoval za 500 evrov.

1 Škofjeloški policisti so bili opozorjeni na skrajno nezanesljivo vožnjo neke voznice. Prestregli so jo in ustavili. Ko sta policista stopila do ustavljenega avta, je voznica »na polno« pritiskala na stopalko za plin in bila povsem odsotna, zato sta menila, da je z njo nekaj narobe. Spravila sta jo iz avta in jo položila na bok ter poklicala reševalce. Ti so ugotovili, da je njeno nenavadno »bolezensko« stanje posledica hude pijanosti. Alkotest ji je nato pokazal 1,41 mg/l alkohola, kar je po starem skoraj tri promile. Policisti so ji v postopku odredili pridržanje, proti njej pa so sprožili tudi prekrškovni postopek zaradi hujše kršitve prometnih pravil.