Restavracija Puccini

Ljubljanski gasilci zadnji hip preprečili hujši požar v Koloseju

G.G.
7. 10. 2018, 13.39
Posodobljeno: 7. 10. 2018, 13.48
Deli članek:

Požar v restavraciji Puccini pod Kolosejem je bil razvit, temperature pa so bile na meji požarnega preskoka.

Gasilska brigada Ljubljana
Skupaj je tako na intervenciji sodelovalo 21 gasilcev s sedmimi gasilskimi vozili.
Požarni preskok je pojav, kjer količina toplote, ki se sprošča, v trenutku zelo naraste. Do pojava požarnega preskoka pride, ko temperatura vroče plasti pod stropom doseže ali preseže 600 stopinj C.

"Ogenj se je razširili iz omare na mize in stole," je zapisano na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Ljubljanski gasilci so prejeli klic ob 3.35. Čez sedem minut so bili že na kraju požara v ljubljanskem BTC-ju. Zagorelo je namreč v lokalu Puccini pod Kolosejem.

"Celoten objekt je bil zadimljen, jedro požara pa je bilo globoko v notranjosti restavracije, šlo je za razvit požar in izjemno visoke temperature," so sporočili z Gasilske brigada Ljubljana in dodali, da je bila sreča v nesreči, da so bila stekla še cela, tako da se požar ni mogel razširiti na celoten objekt.

Temperature v prostoro so bile visoke, na meji požarnega preskoka, pravijo gasilci, ki so požar "ob kombinaciji gašenja in prezračevanja hitro lokalizirali in tudi pogasili." Prezračevali so tudi druge prostore v objektu, tako da je bilo nekaj kinodvoran le malenkost zadimljenih. Intervencija je bila zaključena okoli pol šeste ure zjutraj.

Kriminalisti pa so z ogledom kraja pričeli v jutranjih urah. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov materialne škode, so sporočili s PU Ljubljana.