Tragedija

Oče 21-mesečno dojenčico pozabil v avtu; dete ni preživelo

S.R.
5. 10. 2018, 10.07
Posodobljeno: 5. 10. 2018, 10.16
Deli članek:

Oče je zaradi službe pozabil na vrtec. Ko so prispeli reševalci, je bilo že prepozno.

Reuters
Fotografija je simbolična.

V španski prestolnici se je pripetila velika tragedija, v kateri je življenje izgubila dojenčica. Tega dne je bil z razvoz otrok v šolo na vrsti oče. Najprej je moral v osnovno šolo odpeljati trojico starejših otrok, nato v vrtcu odložiti najmlajšo, komaj 21-mesecev staro hčerko, nato pa parkirati pri železniški postaji in se z vlakom odpeljati v službo. Vrtec je tokrat izpustil.

Ko se je ob 15.30 uri v vrtcu zglasila dekličina mama, so ji vzgojiteljice pojasnile, da oče hčerke to jutro ni pripeljal. Panično je poklicala soproga, nato pa sta oba na grozo sprevidela, kaj se je zgodilo. Deklica je ves dan preživela pripeta na otroški sedež v zaklenjenem avtomobilu. Razburjena mati je nemudoma pohitela do vozila, a je bila deklica že nezavestna. Reševalci so bili kljub 45-minutnemu oživljanju nemočni. Eden od očividcev je za španske medije pozneje dejal, da je imelo vozilo zatemnjena stekla, kar da je »preprečevalo, da bi mimoidoči videli v vozilo in sprožili alarm.«

Policija je 43-letnega očeta sprva pridržala in zaslišala, a so ga pozneje izpustili na prostost. Zaenkrat še ni znano, ali ga bo doletela obtožnica zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti.