Strah in trepet

Obtoženca je v solzah označila za »kretena«

S.S.
28. 9. 2018, 20.30
Posodobljeno: 28. 9. 2018, 21.10
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Jasminu Alagiću in Edinu Karajiću, ki sta obtožena, da sta maja grozila, pretepala in streljala v Dravljah in Šiški.

Samo Strel
Alagić in Karajić sta se v priporu znašla zaradi ponovitvene nevarnosti in begosumnosti, saj sta oba bosanska državljana.
Bosanca sejala strah in trepet v Dravljah in Šiški.

Petintridesetletni Jasmin Alagić je obtožen povzročitve splošne nevarnosti, grožnje, nasilništva in poškodovanja tuje stvari, tri leta starejši Edin Karajić pa povzročitve splošne nevarnosti in nasilništva.

»Ali si predstavljate, da bi se ta pištola sprožila? Lahko bi ubila mene ali mojega fanta! Kretena!« je večerno dogajanje 12. maja v lokalu Tut en kamn ob Celovški cesti včeraj opisovala oškodovanka Špela D. Kritičnega dne je s fantom Gašperjem H., ki je bil včeraj prav tako zaslišan kot oškodovanec, in natakarico lokala Nives H. sedela na terasi, za sosednjo mizo pa obtožena, ki sta se naenkrat »zapičila« v eno od gostij, in sicer Alenko S. Ta je sedela v notranjosti lokala s prijateljem. »Te kurbarije ne bova prenašala!« sta se po besedah priče drla obtožena in tolkla po zastekljeni steni. Alenka je s prijateljem prišla ven, da bi se pogovorili, onadva pa sta jo še naprej žalila s »kurbo«. Nato je Alenka naročila natakarici Nives, naj pokliče policijo, a ji je mlajši od obtoženih, Alagić, telefon zbil iz rok. Vsi na terasi so v tistem trenutku vstali, Špela in Gašper pa sta se zapletla še v fizični obračun z obtoženima.

S pestjo ga je večkrat »pritegnil v obraz«

Gašper je povedal, da ga je Alagić s pestjo večkrat »pritegnil v obraz« in nakazoval z roko, da bo nekaj potegnil izza srajce. Nato se je nanj spravil še Karajić in ga s pestjo udaril v obraz. V tistem je Gašper zaznal, da Karajić v rokah drži pištolo, kakih 20 centimetrov od njegove glave, s pištolo pa se je šopiril tudi Alagić. Medtem se je vmešala Špela in Gašperja zvlekla v lokal, pa tudi druge goste je s terase podila v notranjost, ker sta bila razgrajača oborožena. Je pa tudi sama dobila en udarec v glavo od Karajića, medtem ko jo je Alagić zgrešil. Ko je natakarica Nives poskušala zapreti vrata na teraso, je do nje pristopil Karajić in jo z obema rokama prijel za lase ter jo umaknil. Policija je v lokal prišla, ko sta ga nasilneža že zapustila, vendar so ju nato kmalu izsledili in jima vzeli prostost ter zaplenili orožje, preiskovalni sodnik pa ju je po zaslišanju vtaknil v pripor zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Alagić očitke zavrača, Karajić molči

Še pred razgrajanjem v lokalu Tut en kamn sta Alagić in Karajić po navedbah tožilstva naredila »sceno« v draveljski kavarni Annalisa. Tja sta nekaj pred 21. uro vkorakala, oborožena vsak s svojo pištolo crvena zastava M70. Ob popivanju sta se sprla in skupaj zapustila lokal, ne da bi plačala zapitek. Ko je za njima stekel natakar, pa se je Alagić obrnil, mu prislonil pištolo na glavo, ustrelil mimo in mu zagrozil: »Samo pisneš, pa te ubijem!«

No, Alagić očitke zavrača in pravi, da sta z dolgoletnim prijateljem Karajićem v vsakem lokalu spila le nekaj piv. Pred Annaliso so streljali neki drugi ljudje, zaradi česar mu »niti na pamet ni padlo, da bi plačal zapitek«. Tudi v Tut en kamnu se po njegovih besedah ni dogajalo nič nenavadnega, natakarici je menda telefon padel iz rok sam od sebe, zapitka pa tudi tam nista plačala, ker tega od njiju ni nihče zahteval. Alagić je še pojasnil, da je imel pištolo s seboj, ker jo je dobil v zameno za denar, ki ga je nekomu posodil, vendar se je ves večer ni niti dotaknil. Karajić se za zdaj brani z molkom.