Zgrmel v globino

Traktorist na Tolminskem tragično umrl pred očmi sorodnikov

S.R.
26. 9. 2018, 09.55
Posodobljeno: 26. 9. 2018, 10.05
Deli članek:

Znanih je več informacij o včerajšnji tragični nesreči na Tolminskem, kjer se je zaradi prevrnitve s traktorjem smrtno ponesrečil 59-letni moški.

PGD Škofja Loka
Fotografija je arhivska.

Kot smo že poročali, se je včeraj malo po 19. uri v gozdu nad vasjo Gorenji Log v občini Tolmin s traktorjem smrtno ponesrečil moški. Po navedbah PU Nova Gorica gre za 59–letnega domačina.

Prve ugotovitve kažejo, da je 59-letnik traktor vozil po ozki gozdni poti, ko so se mu med vožnjo ugreznila tla. Zdrsnil je z gozdne poti in se več deset metrov prevračal v dolino. Takoj po nesreči sta k njemu stekla njegova sorodnika, ki sta bila v neposredni bližini. Našla sta ga ob vznožju pobočja, kjer je negibno ležal v grmičevju. Nemudoma sta ga začela oživljati, z oživljanjem pa so nato nadaljevali še reševalci. Žal so bile telesne poškodbe 59-letnega traktorista prehude, zdravnica pa je nedolgo zatem lahko le potrdila njegovo smrt in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Gasilci in reševalci so pokojnega prenesli do poti, kjer so ga prevzele druge pristojne službe. Tolminski gasilci so se nato ukvarjali še z eno nevarnostjo, saj so morali zavarovati dele razpadlega traktorja, ki so se začeli premikati, zaradi česar je obstajala nevarnost, da bi se odkotalili v dolino.

Policisti so v zvezi s tragičnim dogodkom obvestili tudi pristojne pravosodne organe,