Varnostna služba pokazala ...

VIDEO: Za las! Predsednik se je izognil gotovi smrti

R.T.
11. 9. 2018, 19.50
Posodobljeno: 11. 9. 2018, 19.56
Deli članek:

Da je preživel, se lahko predsednik najrevnejše evropske države zahvali hitremu odzivu svoje voznika.

Youtube
Nesrečo je posnel voznik vozila, ki se je peljal za predsednikovim mercedesom.

V nedeljo je bil v prometni nesreči udeležen moldavski predsednik Igor Dodon. Moldovske varnostne službe pa so zdaj objavile posnetek prometne nesreče, ki bi bila lahko za predsednika usodna. V vozilo predsednika najbolj revne države v Evropi je trčilo tovorno vozilo, da pa se je predsednik izvlekel iz nesreče nepoškodovan, se lahko zahvali hitremu odzivu svojega voznika mercedesa.  

Posnetek kaže vozila, ki v vozijo v koloni in počasi upočasnjujejo vožnjo. Tega pa očitno ni opazil voznik belega tovornega vozila, ki ni pohodil zavore in je trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim. Tovorno vozilo je odbilo, in to prav v smeri predsednikovega mercedesa na nasprotnem pasu. Na srečo pa je bil predsednikov voznik bolj priseben in je v trenutku volan obrnil v nasprotno smer ter zapeljal v jarek, s čimer se je izognil čelnemu trčenju s tovornjakom. 

V jarki sta menda končala še dva vozila iz kolone, eden pa se je celo prevrnil na streho. Vsi udeleženci nesreče so, kar je neverjetna sreča, ostali nepoškodovani.

Predsednik se je na facebooku zahvalil vsem za podporo in ljudi pozval, naj bodo previdni. Nesreča se je zgodila na spolzki cesti približno 40 kilometrov od Kišinjova.