Borilo se je 70 gasilcev

VIDEO in FOTO: Požar v Straži uničil 2000 kvadratnih metrov skladiščnih površin

S.R.
6. 9. 2018, 07.35
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 09.41
Deli članek:

Objekt nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu so včeraj zvečer zajeli ognjeni zublji. Na terenu je posredovalo kar 70 gasilcev.

R.K.
Požar so uspeli pogasiti šele okoli 1. ure zjutraj.

Kot smo poročali, je včeraj ob približno 18.30 uri na ulici Na žago v Straži zaradi iskrenja zagorelo ostrešje v skladišču lesnih izdelkov v prostorih bivšega Novolesa. Požar so na začetku poskušali pogasiti sami delavci, a so bili neuspešni, ogenj pa se je razširil na več objektov. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, so požar gasili gasilci GRC Novo mesto, PGD Vavta vas, Dolenja Straža, Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Kamence in Dolenjske Toplice, pri čemer se je skupaj zbralo kar 70 gasilcev. Požar so ponoči pogasili. Številni gasilci so na požarišču ostali do zgodnjih jutranjih ur, še vedno pa je vzpostavljena požarna straža.

Zaenkrat je znano, da je bilo v požaru uničenih okoli 2000 kvadratnih metrov skladiščnih površin, po podatkih STA naj bi šlo za skladišče in lakirnico. Več informacij o posledicah in nastali škodi, ki je po prvih ocenah velika, bo znanih tekom današnjega dneva, ko si bodo požarišče ogledali policisti. Zaradi gašenja so bile okoliške ceste zaprte do približno enajstih zvečer.

Igor. N./Radio Krka
Požar v Straži.

Sicer pa je štab civilne zaščite Občine Straža včeraj zvečer prebivalce širše okolice obvestil, naj zaradi dima dima zaprejo okna in se preventivno zadržujejo v prostorih. Ukrep velja do preklica. Evakuacija okoliških prebivalcev ni bila potrebna, po navedbah STA pa je bila na območju navzočatudi predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Igor. N./Radio Krka
Požar v Straži.

Igor. N./Radio Krka
Požar v Straži.