Tragična prometna nesreča

Šok in nejevera: so se Lovor, Marta in Kristina vračali v Celje?

R.T.
29. 8. 2018, 20.20
Posodobljeno: 29. 8. 2018, 21.17
Deli članek:

Lovor je s svojo drugo ženo Marto živel v Celju, občasno pa je še prihajal v svoje stanovanje v Zagrebu. Odgovora, zakaj je v ponedeljek zavil na nasprotni vozni pas in v smrt odpeljal še svojo drugo ženo in vnukinjo, ne bo nikoli znano.

Antonio Pogačić
Do trčenja je prišlo v zavoju na uvozu iz avtoceste.

Na avtocestnem izvozu v bližini hrvaškega Samobora se je v ponedeljek zgodila huda prometna nesreča, v kateri so življenje izgubile tri osebe, med njimi tudi slovenska državljanka. 

Hrvaški časnik 24sata poroča, da je 86-letni voznik Lovor L. z osebnim avtomobilom znamke alfa romeo zapušča avtocesto in v zavoju na uvozu iz avtoceste nenadoma zapeljal na nasprotno stran vozišča in čelno trčil v tovornjak. Z njim sta bili v vozilu še 68-letna žena Marta in Lovorjeva vnukinja, 26-letna Kristina. Kristina je umrla na kraju nesreč, Lovor in Marta pa sta hudim poškodbam podlegla nekaj ur kasneje v bolnišnici.

"Bila sta krasna človeka. Njuna soseda sem bila petdeset let in vedno so bili 'ljudje na mestu'. Ne morem verjeti, da jih ni," je za časnik povedala soseda Spomenka. Lovor je s svojo drugo ženo Marto živel v Celju, občasno pa je še prihajal v svoje stanovanje v Zagrebu. Pred nekaj letu mu je umrla prva žena, lani pa tudi hči, Kristinina mama.

Soseda Spomenka je še dejala, da ne ve, kako je tragedija vplivala na Lovorja, da pa mu je sama govorila, naj zaradi starosti ne vozi več avta. Ampak ni je poslušal. Kot pravi, je bil Lovor zelo vitalen, igral je tenis. Spomenka ima za Lovorja le lepe besede: pravi, da je bil vedno pripravljen pomagati in da je bil "duša od človeka".  

O Kristini pa je Soseda povedala, da je bila lepo dekle, ki se je ukvarjalo z manekenstvom in ni dovolila, da bi jo materina smrt zlomila. "Vedno je bila nasmejana in polna življenja. Vem, da jo je imel Lovor raja kot sebe". Kristina je živela na Nizozemskem in je na Hrvaško prišla le na dopust. "Ne vem, zakaj so šli v Samobor. Morda so potovali v Celje in zapustili avtocesto. Popolnoma sem šokirana," je dejala Lovorjeva dolgoletna soseda.