Ljubljana

Krvavi obračun zaradi 25 evrov dolga za travo?

S.S.
29. 8. 2018, 19.35
Posodobljeno: 29. 8. 2018, 19.41
Deli članek:

Dalibor Devura, obtožen poskusa uboja Marka Grilca, krivde po obtožbi ne priznava.

Thinkstock
Fotografija je simbolična.

Včeraj je bil za 39-letnika na ljubljanskem okrožnem sodišču izpeljan predobravnavni narok, vendar očitkov ni bil pripravljen priznati. »Priznavam samoobrambo. Prvi sem bil napaden,« je dejal obtoženi pek, ki bo lahko svojo plat zgodbe podrobneje pojasnil ob začetku glavne obravnave 20. septembra.

Oškodovanec preživel, ker je ušel ...

Devura je po navedbah tožilstva 11. aprila letos okoli 20.15 v bližini naslova Stegne 1 v Ljubljani pristopil do vozila znamke Kia Sephia in z roko, v kateri je držal nož z rezilom dolžine 12,5 centimetra, porezal voznika Grilca po levem licu in levi strani vratu, ko pa se je napadeni poskušal ubraniti in se je nož zlomil, ga je še s konico odlomljenega rezila noža dvakrat zabodel v predel reber na levi strani, kar je povzročilo krvavitev in vdor zraka v prsno votlino. Ker pa se je Grilcu uspelo odpeljati in mu je bila pravočasno nudena prva pomoč, je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja, za kar je predpisana kazen od pet do 15 let zapora.

Obtoženi o nepričakovanem napadu od zadaj ...

Devura je pred preiskovalno sodnico pojasnil, da je kritičnega dne ves dan delal na vrtičku v Stegnah, zvečer pa se je odpeljal proti približno 300 metrov oddaljenem lokalu Stop bar. Ko je stopil iz avta in pregledoval po okolici, ga je nenadoma nekdo od zadaj lopnil s palico po glavi. Ko se je potem spoprijel z napadalcem, je dobil še en udarec v glavo. Spomni se, da je prijel za nož, ki ga je imel v žepu kavbojk, nato pa je padel po tleh in izgubil spomin. Ko se je zbudil, je opazil, da je bil ves krvav po glavi in rokah. Na pomoč je poklical sestro, ki ga je odpeljala na policijo, kjer je napad prijavil, potem pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center, kjer so mu oskrbeli poškodbe. Kot je preiskovalni sodnici še pojasnil Devura, je na policiji povezal napadalca z Grilcem, od katerega je zadnjega pol leta kupoval marihuano. Iz tega naslova mu je bil še dolžan 25 evrov, zaradi česar je bil Grilc živčen; govoril je, da mu več ljudi dolguje in da ga vsi zafrknejo pri denarju. Se nadaljuje. (ss, foto: facebook, arhiv)