Po enem mesecu

Še vedno želi moža Oliverja poklicati k večerji

tp
29. 8. 2018, 20.15
Deli članek:

Danes mineva mesec dni od smrti tudi pri nas zelo priljubljenega dalmatinskega pevca.

Mediaspeed
Oliver je bil velik šaljivec. V bolnišnici se je z osebjem tudi v najtežjih dneh šalil in govoril vice.

Izguba je razumljivo najbolj prizadela njegove najbližje. Njegova žena Vesna včasih še vedno ne dojame, da ga ni več.

»Ne vem, kaj bi rekla. Dobro smo. Bili smo pripravljeni na vse, čeprav nikoli ne moreš biti pripravljen na vse. Vedeli smo, kako bo. Je pa tako, da nikoli nihče ni nič rekel, pa nato umrl. Človek ugasne. Tako je. Slovo ne obstaja,« je v z globoko žalostjo v glasu za 24sata dejala pokojnikova žena. Vesna še vedno ni povsem dojela, da njenega ljubljenega moža ni več. "V tretjem nadstropju hiše bi gledal televizijo. Še vedno se mi zgodi, da ga želim poklicati, da pride dol na večerjo ali kosilo. Ni mi še prišlo v zavest. Mislim, da mi nikoli ne bo," je povedala Vesna.

Bobo
Vesna Dragojevič (v sredini) med poslednjim slovesom od Oliverja

Morski volk je pred mesecem dni izgubil bitko s tumorjem na pljučih, ki so mu ga diagnosticirali leto dni pred tem. Zaradi bolezni se je umaknil iz javnosti v svojo Velo Luko, zaradi bolezni pa je moral tudi odpovedati svoja dva velika slavnostna koncerta ob 70. rojstnem dnevu, ki se ju je zelo veselil. Je pa nastopil na koncertu, posvečenem boju proti tumorjem. V Split je hodil na terapije, božič in novo leto pa je preživel z družino, gledajoč svoj priljubljeni film Forrest Gump ter tekme nogometne lige prvakov, še posebno Barcelone. Zadnji mesec svojega življenja je preživel v splitski bolnišnici. »Zadnje tri, štiri dni ni govoril, samo spal je. Do konca je bil optimističen. Ves dan smo bili z njim v bolnišnici. Kuhala sem mu kosilo in mu dajala jesti. To je bilo vse, kar smo lahko naredili. Predvajali smo mu pesmi, ki jih je rad poslušal. Obnašali smo se, kot da se nič ne bo zgodilo. Bilo je malo boljše, pa malo slabše. Nismo mu govorili: 'Zdaj je konec.' O čem bi govorili? Smo složna družina, ne prepiramo se. Smo brez dolgov. V redu smo. Bil je miren. Ve, da smo dobro,« je dejala Vesna.

Te dni bi morala njena snaha Karmen, žena sina Davorja, roditi njunega prvega otroka, dečka Marka. To bi bil Oliverjev šesti vnuk. Prvega je dobil leta 2008, na dan zaščitnika Splita Duje, po njem pa je dobil tudi ime. Oliver pa je po vnuku poimenoval svoje plovilo, s katerim se je vozil okoli Korčule. Tri leta zatem je Oliverjev sin Dino z ženo Neveno dobil dvojčka: Lucijo in Tonija. Oliverjev sin Damir in njegova žena Vanda sta pred štirimi leti dobila hčerko Margito, pred pol leta pa še sina Vinka. Oliver je imel vse vnuke enako rad. Oboževal jih je. Družina mu je bila od nekdaj vse. V bolnišnici je Karmen zaradi nosečniškega trebuha vse do zadnjega dne zafrkaval, češ da je res ogromna. Neizmerno se je veselil prihoda novega vnuka, ki pa ga na žalost ni dočakal.