Ognjeni zublji

Tričlanski družini iz Izole je požar popolnoma uničil stanovanje

Gabrijel Toplak
28. 8. 2018, 07.00
Deli članek:

Po podatkih poOgnlicije nastala škoda znaša najmanj 30.000 evrov.

Občina Izola
Požar so še pred prihodom gasilcev začeli gasiti stanovalci. Večina stanovalcev, ki so obiskali bolnišnico, se je še isti večer vrnila v svoja stanovanja.*

Potem ko je nedolgo nazaj zagorelo v pritličnem stanovanju bloka v Ulici IX. korpusa v Izoli, gasilci pa so med intervencijo iz bloka evakuirali še druge stanovalce – trije so zaradi vdihavanja dima končali na opazovanju v tamkajšnji bolnišnici –, je stanovanje tričlanske družine v požaru popolnoma zgorelo.

OBČINA IN RDEČI KRIŽ ZDRUŽILA MOČI

Kot je sporočila Nataša Frančič iz kabineta izolskega župana, je za mamo, očeta in sina, ki bo septembra začel šolanje na srednji šoli, trenutno poskrbljeno, kar pa ne spremeni dejstva, da družina preživlja resnično hudo stisko, saj je v požaru izgubila vse. »Združili smo moči, da bi lahko čim prej pristopili k sanaciji pogorelega stanovanja, ki na žalost ni bilo zavarovano,« je pojasnila Frančičeva. Prizadeti družini je mogoče pomagati z nakazilom prostovoljnih prispevkov na TRR Rdečega križa Izola, SI56 1010 0002 9190 108, namen – Požar v Livadah, ali z doniranjem oblačil, pohištva, gradbenega materiala. Seznam vsega, kar potrebuje prizadeta družina, pa bodo pripravili v prihodnjih dneh. Po besedah Frančičeve bo Javno podjetje Komunala Izola nemudoma začelo tudi prva najnujnejša sanacijska dela, ki jim bo sledila popolna obnova stanovanja.

STANOVANJE POVSEM UNIČENO

Požar je izbruhnil v poznih popoldanskih urah, po neuradnih informacijah pa bi bil lahko vzrok povezan s prostočasno dejavnostjo stanovalca, ki naj bi imel v stanovanju modelarsko delavnico in v njej veliko količino litij-ionskih baterij. Gašenja požara se je lotilo 17 gasilskih enot, in sicer osem poklicnih enot koprske brigade, šest prostovoljcev izolskega ter trije kortežanskega društva. A kljub njihovemu hitremu posredovanju je ogenj povsem uničil stanovanje, medtem ko je bila evakuacija stanovalcev nekoliko težavnejša, saj naj bi tisti iz gorečega stanovanja pustili odprta vhodna vrata, zato se je dim širil tudi v višja nadstropja. Po podatkih policije nastala škoda znaša najmanj 30 tisoč evrov.